Dry needling

Hebt u last van hoofdpijn, uitstralende pijn naar uw armen of benen of kiespijn? U denkt dan waarschijnlijk niet meteen aan een probleem met uw spieren. Toch kunnen spiergerelateerde aandoeningen de oorzaak van uw klachten zijn. Een Dry Needling behandeling kan uw pijnklachten eenvoudig en doeltreffend wegnemen.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn spierverhardingen die kunnen zorgen voor allerlei pijnklachten. Ze komen geregeld voor en dat is niet zo vreemd, als je bedenkt dat zo’n 45 procent van het lichaam bestaat uit spierweefsel. Toch wordt deze aandoening helaas niet altijd goed herkend, waardoor patiënten onnodig lang met pijn blijven rondlopen. Pijnklachten als gevolg van triggerpoints ontstaan vaak na een langere periode van overbelasting (bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding) of langdurig te intensief sporten. Ook stress is een veelvoorkomende oorzaak van triggerpoints.

Youtube video

Contact?

Direct zelf contact opnemen kan op 0597-612400. Liever dat wij contact opnemen? Laat via de knop hieronder de contactgegevens achter en wij doen de rest. 

 

Onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak onderzoekt de fysiotherapeut of Dry Needling u kan helpen. Hij of zij vraagt u naar uw pijnpatroon en gaat op zoek naar de triggerpoints in uw spieren. Als uw therapeut denkt dat Dry Needling uw klachten kan verhelpen, krijgt u uitgebreide uitleg over de behandeling. Als u uw akkoord hebt gegeven, kan de behandeling van start gaan. De dry needling therapeut kan tevens gebruik maken maken van het EMG onderzoek om spierspanning inzichtelijk te maken om zodoende het terugkeren van de klachten te voorkomen.

Wat is dry needling?

Dry Needling is veelal een zeer effectieve behandeling. De fysiotherapeut prikt met een klein acupunctuurnaaldje uw pijnlijke spieren aan om op zoek te gaan naar de triggerpoints. Belangrijk om te weten: Dry Needling is géén vorm van acupunctuur; de enige overeenkomst is het gebruik van de naald. Het droge prikje (er wordt geen vloeistof ingespoten) zorgt voor een klein schokje dat het triggerpoint ontlaadt. Het aanprikken zorgt er zo voor dat de pijnlijke spierverharding oplost. De spier functioneert vrijwel meteen beter, de bewegingsvrijheid komt terug en de pijn en spanning nemen af.

Is dry needling pijnlijk?

Needling-behandeling kan soms een beetje pijn doen. Dit verschilt van persoon tot persoon. Ook is de ene spier gevoeliger dan de andere. Na de Dry Needling-behandeling kunt u, varierend van één uur tot twee dagen, spierpijn hebben. Na de Dry Needling-behandeling masseert en/of rekt de therapeut uw spieren. Hiermee verbeteren de beweeglijkheid en doorbloeding en worden de afvalstoffen uit het spierweefsel afgevoerd. Om te voorkomen dat triggerpoints steeds opnieuw ontstaan, krijgt u vaak houdings- of bewegingsadviezen mee naar huis. Uw therapeut kan ervoor kiezen om ook een spierversterkend oefenprogramma met u uit te voeren. Dit gebeurd altijd pas nadat de spierfunctie verbeterd is.

Contact

Maak snel een afspraak om te kijken of Dry Needling de oplossing kan zijn voor de klachten. Neem gerust contact op met ons voor het maken van een afspraak of overleg. 

Youtube video

Handig om te weten

 • Dry Needling is een erkende en wetenschappelijk onderbouwde methode bij de behandeling van triggerpoints;
 • Enkele fysiotherapeuten van Fyzigo kunnen indien nodig ook gebruik maken van echografie tijdens de Dry Needling behandeling. Zo zijn ook moeilijk bereikbare spieren vaak goed en veilig te behandelen.
 • Zorgverzekeraars vergoeden Dry Needling volgens de algemene voorwaarden geldend voor fysiotherapie.

Locaties

Locatie Oude Pekela

Medisch & Verpleegcentrum Het Dokhuis in Oude Pekela

Adres
Openingstijden
 • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
 • Dinsdag van 07:00 t/m 20:00 uur
 • Woensdag van 07:00 t/m 20:00 uur
 • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
 • Vrijdag van 07:00 t/m 18:30 uur
Locatie Nieuwe Pekela

Locatie Nieuwe Pekela, naast Sporthal De Spil

Adres
Openingstijden
 • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
 • Dinsdag van 07:00 t/m 21:00 uur
 • Woensdag van 07:00 t/m 18:00 uur
 • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
 • Vrijdag van 07:00 t/m 20:00 uur
bijv. Henk Smit
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gebeld worden?
bijv. Henk Smit
bijv. info@fyzigo.nl
bijv. 01-01-1991
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gemailed worden?