Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Cursus valpreventie

Bent u wel eens wat onzeker in uw doen en laten? Moeite met stabiliteit? Of merkt u dat u vaker de neiging heeft om te vallen, of gevallen bent? Dan kan de cursus valpreventie voor u van waarde zijn. 

Valpreventie bij Fyzigo 

 

De 3-delige cursus valpreventie zal worden verzorgd door Jacolien en Anita. Zij zullen de cursus geven in de oefenzaal van Fyzigo in Oude Pekela. In de zaal in Het Dokhuis zal dan met u worden besproken en geoefend wat u kunt doen in het geval van instabiliteit, bij valneiging en bij het vallen zelf. In een ongedwongen omgeving proberen zij u zo van tips te voorzien waardoor u zich zekerder en veiliger voelt. 

Kosten valpreventie

De kosten voor de gehele 3-delige cursus bedragen 35,- euro. Dit is inclusief koffie en thee tijdens de cursusdagen. Daarnaast is het ook inclusief eventuele cursusmaterialen die voor thuis van belang kunnen zijn. 

In bepaalde gevallen vergoed de zorgverzekeraar (deels) de kosten voor preventie, ook een cursus valpreventie wordt in sommige gevallen vergoed. Vraag dit gerust na bij uw zorgverzekeraar, mogelijk kunt u daarmee (een deel van) de kosten vergoed krijgen.  

Dagen en tijden 

De cursus zal worden gegeven in 3 delen. Alle lessen duren anderhalf uur en zijn onder de vaste leiding van Jacolien en Anita. Ze worden gegeven in de oefenzaal van Fyzigo in Het Dokhuis. 

De cursusdata voor de cursus valpreventie zijn vastgesteld op: 

 

Woensdag 22 juni  Locatie Oude Pekela  Onder leiding van
 10.30 uur - 12.00 uur  Valpreventie les 1      Jacolien en Anita 
Woensdag 29 juni   Locatie Oude Pekela   Onder leiding van
 10.30 uur - 12.00 uur  Valpreventie les 2  Jacolien en Anita 
Woensdag 6 juli  Locatie Oude Pekela   Onder leiding van
 10.30 uur - 12.00 uur  Valpreventie les 3  Jacolien en Anita

 

Aanmelden of meer informatie?  

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch op 0597-612400, via e-mailadres info@fyzigo.nl of door even langs te komen aan de balie op een van onze locaties.  

Wie bieden deze therapie aan?

Jacolien Bloemhof-Doorn (BIG: 19926074404)

  • Master Geriatrie Fysiotherapeut i.o
  • Fysiotherapeut
  • Lid ParkinsonNet
Meer informatie

Anita Drenth-Meesman (BIG: 19060338404)

  • Bekkenfysiotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Chronisch Zorgnet therapeut
Meer informatie