Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Cursus valpreventie

Verliest u wel eens uw balans? Voelt u zich onzeker tijdens bewegen? Bent u wel eens gevallen? Wilt u graag stevig op de benen staan? Dan is valpreventie misschien wel iets voor u! 

Valpreventie bij Fyzigo 

De cursus valpreventie zal worden verzorgd door Jacolien en Anita. Tijdens de cursus zal dan met u worden besproken en geoefend wat u kunt doen in het geval van instabiliteit, bij valneiging en bij het vallen zelf. In een ongedwongen omgeving proberen zij u zo van tips te voorzien waardoor u zich zekerder en veiliger voelt. 

Kosten valpreventie

De cursus is inclusief koffie en thee tijdens de cursusdagen. Daarnaast is het ook inclusief eventuele cursusmaterialen die voor thuis van belang kunnen zijn. De eigen bijdrage is voor de cursus in Nieuwe Pekela (eind 2022-begin 2023) vastgesteld op 50,- euro per persoon.  

Dagen en tijden 

De cursus duurt 13 lesdagen. Alle lessen zijn onder de vaste leiding van Jacolien en/of Anita. De eerstvolgende cursus zal worden gegeven in sporthal De Spil in Nieuwe Pekela. Op donderdagochtend wordt er tussen 10 en 11 gewerkt aan theoretische kennis en/of wordt er geoefend op het gebied van balans, conditie en spierkracht. Na 11 uur is er nog de gelegenheid voor een kop koffie of thee en het nabespreken en/of stellen van vragen.  

De cursusdagen zijn vastgesteld op: 

Cursusdag 1  Donderdag 15 december 
Cursusdag 2 Donderdag 22 december 
Cursusdag 3  Donderdag 5 januari 
Cursusdag 4  Donderdag 12 januari 
Cursusdag 5 Donderdag 19 januari 
Cursusdag 6 Donderdag 26 januari 
Cursusdag 7 Donderdag 2 februari
Cursusdag 8 Donderdag 9 februari 
Cursusdag 9 Donderdag 16 februari
Cursusdag 10 Donderdag 23 februari 
Cursusdag 11  Donderdag 2 maart
Cursusdag 12 Donderdag 16 maart 
Cursusdag 13  Donderdag 23 maart

 

Praktische informatie   

Deelnemen aan de cursus valpreventie? Wat goed dat u dit overweegt! Deelnemen kan na aanmelding, er wordt dan met u voorafgaand een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek zal er een beeld worden gevormd van het valrisico en persoonlijke factoren. Hier kunnen we dan in de cursus specifiek mee aan de slag. 

Tijdens de cursus hoeft u verder niets mee te nemen, wel kan het prettig zijn om even makkelijke kleding te dragen voor tijdens het oefenen. 

Aanmelden of meer informatie?  

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch op 0597-612400, via e-mailadres info@fyzigo.nl of door even langs te komen aan de balie op een van onze locaties.  

Wie bieden deze therapie aan?

Jacolien Bloemhof-Doorn (BIG: 19926074404)

  • Geriatrie Fysiotherapeut (Master)
  • Fysiotherapeut
  • Lid ParkinsonNet
Meer informatie

Anita Drenth-Meesman (BIG: 19060338404)

  • Bekkenfysiotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Chronisch Zorgnet therapeut
Meer informatie