Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Cursus valpreventie

Verliest u wel eens uw balans of voelt u zich onzeker tijdens bewegen? Bent u wel eens gevallen en wilt u graag steviger op de benen staan? Dan is valpreventie misschien wel iets voor u! 

Valpreventie bij Fyzigo 

De cursus valpreventie zal worden verzorgd door Jacolien en Anita. Tijdens de cursus zal dan met u worden besproken en geoefend wat u kunt doen in het geval van instabiliteit, bij valneiging en bij het vallen zelf. In een ongedwongen omgeving proberen zij u zo van tips te voorzien waardoor u zich zekerder en veiliger voelt. 

Kosten valpreventie

De cursus is inclusief koffie en thee tijdens de cursusdagen. Daarnaast is het ook inclusief cursusmaterialen die voor thuis van belang kunnen zijn. De eigen bijdrage is voor de cursus in Oude Pekela vastgesteld op maximaal 99,- euro per persoon. Dit bedrag is afhankelijk van de bijdrage van uw verzekering, maar in ieder geval nooit hoger dan 99,- euro.  

Dagen en tijden 

De cursus duurt 13 lesdagen. Alle lessen zijn onder de vaste leiding van Jacolien en/of Anita. De eerstvolgende cursus zal worden gegeven in MFC De Binding in Oude Pekela. Op donderdagmiddag wordt er tussen 15.30 en 17.00 uur geoefend op het gebied van balans, conditie en spierkracht. Daarnaast zijn er 3 bijeenkomsten op maandagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een kop koffie of thee en het nabespreken en/of stellen van vragen.  

De cursusdagen zijn vastgesteld op: *Nader te bepalen, afhankelijk van belangstelling*

Cursusdag 1   
Cursusdag 2  
Cursusdag 3   
Cursusdag 4   
Cursusdag 5  
Cursusdag 6  
Cursusdag 7  
Cursusdag 8  
Cursusdag 9  
Cursusdag 10  
Cursusdag 11   
Cursusdag 12  
Cursusdag 13   

 

Praktische informatie   

Deelnemen aan de cursus valpreventie? Wat goed dat u dit overweegt! Deelnemen kan na aanmelding, er wordt dan met u voorafgaand een kennismakingsgesprek gepland. Tijdens dit gesprek zal er een beeld worden gevormd van het valrisico en persoonlijke factoren. Hier kunnen we dan in de cursus specifiek mee aan de slag. 

Tijdens de cursus hoeft u verder niets mee te nemen, wel kan het prettig zijn om even makkelijke kleding te dragen voor tijdens het oefenen. 

Aanmelden of meer informatie?  

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch op 0597-612400, via e-mailadres info@fyzigo.nl of door even langs te komen aan de balie op een van onze locaties.  

Wie bieden deze therapie aan?

Jacolien Bloemhof-Doorn (BIG: 19926074404)

  • Geriatrie Fysiotherapeut (Master)
  • Fysiotherapeut
  • Lid ParkinsonNet
Meer informatie

Anita Drenth-Meesman (BIG: 19060338404)

  • Bekkenfysiotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Chronisch Zorgnet therapeut
Meer informatie