Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Cursus valpreventie

Bent u wel eens wat onzeker in uw doen en laten? Moeite met stabiliteit? Of merkt u dat u vaker de neiging heeft om te vallen, of gevallen bent? Dan kan de cursus valpreventie voor u van waarde zijn. 

Valpreventie bij Fyzigo 

De cursus valpreventie zal worden verzorgd door Jacolien en Anita. Zij zullen de cursus geven in de oefenzaal van Fyzigo in Oude Pekela of in Nieuwe Pekela. In de zaal zal dan met u worden besproken en geoefend wat u kunt doen in het geval van instabiliteit, bij valneiging en bij het vallen zelf. In een ongedwongen omgeving proberen zij u zo van tips te voorzien waardoor u zich zekerder en veiliger voelt. 

Kosten valpreventie

De kosten voor de cursus kunnen in enkele gevallen gedeclareerd worden bij de verzekering. De cursus is inclusief koffie en thee tijdens de cursusdagen. Daarnaast is het ook inclusief eventuele cursusmaterialen die voor thuis van belang kunnen zijn. 

In bepaalde gevallen vergoed de zorgverzekeraar (deels) de kosten voor preventie, ook een cursus valpreventie wordt in sommige gevallen vergoed. Vraag dit gerust na bij uw zorgverzekeraar, mogelijk kunt u daarmee (een deel van) de kosten vergoed krijgen.  

Dagen en tijden 

De cursus zal worden gegeven in verschillende delen. Alle lessen zijn onder de vaste leiding van Jacolien en Anita. Ze worden gegeven in de oefenzaal van Fyzigo in Het Dokhuis of in de oefenzaal in Nieuwe Pekela.  

Aanmelden of meer informatie?  

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Dit kan bijvoorbeeld telefonisch op 0597-612400, via e-mailadres info@fyzigo.nl of door even langs te komen aan de balie op een van onze locaties.  

Wie bieden deze therapie aan?

Jacolien Bloemhof-Doorn (BIG: 19926074404)

  • Master Geriatrie Fysiotherapeut i.o
  • Fysiotherapeut
  • Lid ParkinsonNet
Meer informatie

Anita Drenth-Meesman (BIG: 19060338404)

  • Bekkenfysiotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Chronisch Zorgnet therapeut
Meer informatie