Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Oefentherapie Cesar

Cesar oefentherapie Pekela
Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft hiervoor zijn eigen manier, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Dan kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Met oefentherapie Cesar kunt u de klachten laten verdwijnen, verminderen of voorkomen.

Wat is oefentherapie Cesar?

De oefentherapeut Cesar is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Ze kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en naar hoe u bij uw dagelijkse activiteiten beweegt. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Door beter bewust te worden van hoe u beweegt en te leren hoe het beter kan, wordt u uw klachten de baas. De therapie gaat uit van uw eigen bewegingsmogelijkheden en dagelijkse activiteiten. 

De therapie biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. 

Hoe gaan we te werk?

Op de eerste afspraak luistert de therapeut goed naar uw verhaal. Uw hulpvraag staat daarbij centraal. Ook het pijngebied, uw houding en uw manier van bewegen worden uitgebreid onderzocht. Als de therapeut goed weet waar uw klachten vandaan komen, stelt ze samen met u een behandelplan op. Voor een blijvend resultaat heeft u meestal tussen de 12 en 15 behandelingen nodig.

Handig om te weten

  • Cesar oefentherapie is direct toegankelijk. Dit houdt in dat u zonder verwijzing van uw huisarts terecht kunt met uw vraag;
  • Bent u aanvullend verzekerd, dan wordt uw behandeling in de meeste gevallen vergoed. Neem voor informatie contact op met uw zorgverzekeraar;
  • Mieke is elke woensdag aanwezig in Oude Pekela en werkt de overige dagen in Veendam. Zij is direct te bereiken onder nummer 06 - 3070 7142 of 0598 - 618 467. Meer informatie kunt u vinden op haar website;
  • Mieke is ook bekkenoefentherapeut (register VvOCM) en heeft zich aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn Groningen/Drenthe. Zie: www.netwerkchronischepijn.nl.

Wie bieden deze therapie aan?

Mieke Boonstra (KP: 19901112794)

  • Oefentherapeut Cesar (KP geregistreerd)
  • Bekkenoefentherapeut (KP geregistreerd)
Meer informatie