Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

McKenzie therapie / MDT (Mechanische Diagnose Therapie)

McKenzie Oost Groningen
Rug of nekklachten? Bewegingsbeperking? Uitstraling naar schouder / arm, bil of been? Grote kans dat de behandeling volgens de Mechannische Diagnose en Therapie (MDT) volgens de  McKenzie-methode u van uw klachten af kan helpen.

McKenzie / MDT

MDT McKenzie is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment volgens McKenzie. Het is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde, wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. De behandeling kent uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten (soms gepaard met uitstraling in benen of armen). Ook heeft deze methode een gunstig effect bij behandeling van de overige gewrichten. MDT McKenzie doet niet alleen de klachten snel verdwijnen, maar zorgt er ook voor dat de kans dat ze in de toekomst terugkomen, een stuk kleiner is.

Onderzoek

Het traject begint met een uitgebreid onderzoek. De fysiotherapeut vraagt u naar uw klachten en brengt ze in kaart. Ook voert hij een bewegingsonderzoek uit. Hij vraagt u bepaalde bewegingen steeds te herhalen, zodat hij kan ontdekken wanneer de symptomen verergeren en welke bewegingen of houdingen uw klachten verminderen. Na het onderzoek geeft uw therapeut aan of uw klacht geschikt is voor behandeling met McKenzie MDT. Ook vertelt hij u wat de verwachte uitkomst van de behandeling is. Kan de klacht niet worden behandeld, dan wordt u doorverwezen.

Behandeling

De behandeling is erop gericht dat u leert zoveel mogelijk zelf uw klachten te bestrijden. Uw fysiotherapeut brengt u eenvoudige oefeningen bij die uw herstel bespoedigen. Ook leert u u welke houdingen en bewegingen u in uw dagelijks leven kunt gebruiken. Soms wordt de therapie aangevuld met andere manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties. Daarnaast kan het preventief trainen van uw rug helpen om herhaling van uw klachten te voorkomen.


Betrouwbaarheid

MDT McKenzie is wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele- en oefentherapie gebruikt. De therapeuten die in het MDT McKenzie-register staan vermeld, hebben gedurende 2 jaar alle cursusdelen gevolgd en met succes hun kennis in een theoretisch en praktisch examen bewezen. Zij onderzoeken en behandelen u volgens de vastomschreven principes van MDT McKenzie. Ook nemen zij regelmatig deel aan bij- en nascholing.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over deze behandeling? Kijk dan op www.mckenzie.nl

Wie bieden deze therapie aan?

Alex Ottens (BIG:49059085204)

  • Praktijkmanager
  • Fysiotherapeut
  • Lid Schoudernet Noord
  • Lid Rugnetwerk Noord
Meer informatie

GertJan Griffioen (BIG: 69914536504)

  • Manueel Therapeut (Master)
  • Fysiotherapeut
  • Lid Schoudernet Noord
Meer informatie