Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Corona nieuws Fyzigo

In verband met het Corona-virus zitten wij in een bijzondere situatie, uiteraard volgen wij de RIVM richtlijnen.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen:

Lees meer.

Nieuws

Te lief om niet te delen. Het hele dagen dragen van one size fits all mondkapjes vergt iets van je oren .... zeker bij de collega’s met een iets groter hoofd dan gemiddeld. Een cliënt van ons was zo lief een oplossing voor ons te haken en dan ook nog eens in onze eigen Fyzigo kleuren. Dank je Fineke voor deze spontane actie... het wordt erg gewaardeerd👍🏻😘
 
Vanaf vandaag, 1 oktober, verzoeken wij iedereen die Het Dokhuis binnenkomt om een mondkapje te dragen. Mede gezien de adviezen vanuit de overheid, en de kwetsbaarheid van een groot deel van de bezoekers van Het Dokhuis, is besloten om voor iedereen een mondkapjesplicht in te stellen. Kom gerust naar onze praktijk en neem zelf uw mondkapje mee, zo hopen we een veilige omgeving te kunnen bieden aan alle bezoekers van onze praktijk en Het Dokhuis. P.s. onze collega's lopen er ook goed gekapt bij!
 
Corona update 29 september Ook voor onze dienstverlening geldt dat de genomen maatregelen weer strikt moeten worden opgevolgd. Wij hebben als team onderling besloten om mondkapjes te gaan dragen in het contact met onze patiënten. Wij verzoeken u ook zelf een mondkapje dragen. Naast de algemeen geldende maatregelen van het RIVM vragen wij u om ook onze maatregelen te respecteren: *Desinfecteer de handen bij binnenkomst *Kom bij voorkeur alleen naar onze praktijk indien er een afspraak is gemaakt *Kom (voor zover mogelijk) alleen *Volg de aangegeven routes binnen Het Dokhuis *Bij (verkoudheids)klachten vragen wij om de afspraak te annuleren en te verzetten *Houdt in de wachtkamer en oefenzaal ook voldoende afstand tot elkaar *Graag even handen wassen voor het sporten/trainen in de oefenzaal en ook bij het verlaten van de zaal. *Materialen gebruikt? Gebruik de aanwezige desinfectiedoekjes om deze weer schoon achter te laten voor een volgende gebruiker Met de genomen maatregelen hopen wij voor iedereen een veilige omgeving te kunnen bieden en onze dienstverlening te kunnen blijven aanbieden.
 
🏥 Raad waar onze nieuwe locatie staat! 🏥 De eerste grote stappen voor onze tweede locatie zijn gezet! Maar....waar? De komende periode houden we jullie op de hoogte van de vervolgstappen van onze tweede locatie en zullen we steeds meer informatie en een kijkje in de praktijk geven! Blijf ons volgen voor alle details over onze (nieuwe) praktijk. Wij staan al te popelen om weer van start te gaan!
 
Ook bij Fyzigo kunt u terecht voor de GLI. Vraag gerust naar uw mogelijkheden bij uw huisarts!
 
Corona update! Graag willen wij nog even benadrukken dat u van harte welkom bent op onze praktijk. Dit geldt zowel voor de behandelingen als het sporten. We vragen u echter wel om de maatregelen met betrekking tot het coronavirus nog steeds in acht te nemen. U bent welkom in onze praktijk op de afgesproken tijd, houdt daarbij gepaste afstand van elkaar in en rond Het Dokhuis en verzet de afspraak bij (verkoudheids)klachten. Bij de ingang van Het Dokhuis kunt u uw handen desinfecteren, vervolgens mag u plaatsnemen in de wachtkamer. Mocht u gaan sporten in de oefenzaal dan vragen wij u om voor het sporten uw handen te wassen, de door u gebruikte apparatuur even te reinigen en ook na het sporten uw handen te wassen. Bij het verlaten van Het Dokhuis vragen wij u om de looproute te volgen naar de uitgang. Voor het plannen van een afspraak kunt u gewoon bellen, appen, mailen of via Whappie contact met ons opnemen. Ook in het geval van vragen zijn wij natuurlijk op deze manier bereikbaar!
 
Zelfs met de hitte buiten, is het bij ons op de praktijk aangenaam! Het gedeelte met de wachtruimte, behandelkamers en oefenzaal is namelijk voorzien van airco. Kom dus gerust naar onze praktijk voor uw behandeling, wij staan voor u klaar. Als u plaatsneemt in de wachtkamer achter de dubbele deuren zit u ook nog eens heerlijk koel. Wilt u zich even opfrissen bij aankomst op de praktijk of na de behandeling/oefeningen? Gebruik dan gerust een van onze kleedkamers.
 
Wij gebruiken Whappie! Nu denkt u misschien...Whappie? Wie is Whappie? Whappie is de nieuwe chatfunctie op onze website waarbij u een bericht kunt sturen en vervolgens kiest of deze per e-mail of WhatsApp beantwoord wordt. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk onze reactie per mail/app, net wat u heeft uitgekozen! Whappie is te vinden op iedere pagina van onze website, zodat u op elk moment uw vraag kunt stellen. Probeer Whappie gerust eens uit!
 
🚲 Mogen wij u voorstellen aan de Fyzigo Fiets(en)? 🚲 Om onze therapeuten snel, fit en fris bij de cliënten met behandeling aan huis te krijgen zijn er twee Fyzigo Fietsen aangeschaft. Praktisch en sportief in gebruik, om spoedig de juiste zorg bij onze cliënten aan huis te brengen. 👋 Zwaait u ook even als u de collega's voorbij ziet komen? 👋
 
Fyzigo update 7 juli 2020 Er heeft in de afgelopen weken een grote verandering plaatsgevonden binnen onze praktijk en dienstverlening, de behandelingen gaan weer gewoon door, de sportgroepen beginnen weer vorm te krijgen en ook het vrij sporten is weer opgestart! Daarnaast zijn er diverse maatregelen genomen om conform de richtlijnen veilig te kunnen werken. Zo zijn er nieuwe looproutes, meer ruimte tussen de plaatsen in de wachtruimte en schermen op de plekken waar niet eenvoudig afstand gehouden kan worden. Ook is er uiteraard op verschillende plekken de mogelijkheid om uw handen te wassen/desinfecteren. Dankzij een tent aan de achterzijde van Het Dokhuis, aangrenzend aan onze oefenzaal, is er meer ruimte gekomen ten behoeve van de oefenzaal. Zo kan er makkelijker afstand gehouden worden, kan er weer vrij gesport worden en is er onder alle weersomstandigheden extra ruimte beschikbaar. In de oefenzaal zijn daarnaast schermen geplaatst tussen de verschillende apparaten. Zo kan er zelfs op de apparaten worden getraind waar de afstand anders niet te waarborgen was geweest. Een ideale oplossing om weer te kunnen bewegen en sporten met inachtneming van de geldende maatregelen. Ook op het gebied van de fysiotherapeutische behandelingen is alles weer opgestart. Voor elk type klacht kan er op dit moment weer een behandeling opgestart worden, schroom dus niet om contact op te nemen bij klachten, wij staan voor u klaar!
 
Bewegen is..... Wij als fysiotherapeuten kunnen een cruciale rol spelen bij de revalidatie van ex-coronapatiënten. In de nieuwe landelijke reclamespot van KNGF wordt getoond wat de fysiotherapeut kan bijdragen aan het herstel van ex-coronapatiënten. Zelf begeleiding nodig bij uw revalidatie of een blessure? Neem vrijblijvend contact op om te overleggen wat wij voor u kunnen betekenen! Vanaf 12 juni ziet u de nieuwe reclamespot op tv, maar nu alvast de première bij Fyzigo!
 
Fysiotherapeute Ans de Vries met pre-pensioen
 
Weliswaar met de nodige aanpassingen...maar we mogen gelukkig weer aan de slag.
 
Eindelijk is daar dan het groene licht waar al dagen over gespeculeerd werd. Wij mogen onze werkzaamheden (onder strikte voorwaarden) weer opschalen. We zijn blij dat wij weer een deel van onze werkzaamheden mogen gaan opstarten in het helpen van onze cliënten. We zijn dan ook druk bezig om alle richtlijnen in kaart te brengen, persoonlijke beschermingsmiddelen aan te schaffen voor ons Fyzigo Team en de praktijk helemaal up-to-date te maken voor een 'anderhalvemeterpraktijk'. Onze dienstverlening zal dan ook nog wel in andere vorm aangeboden worden, echter zijn er meer mogelijkheden voor de cliënten met hoge prioriteit en blijven wij e-health op afstand bieden voor iedere cliënt die daar behoefte aan heeft. De uitgestelde zorg die wij in de afgelopen periode alleen op afstand hebben kunnen bieden gaan wij in de komende dagen weer vormgeven. Onze therapeuten zullen zelf alle cliënten benaderen en op basis van prioriteit gaan starten met het opschalen van onze dienstverlening. Wij vragen u dan ook om het bericht van uw fysiotherapeut even af te wachten, zodat wij dit zelf op de juiste manier kunnen inplannen. Er staat ons nog een periode te wachten waarin wij mogelijk nog wijzigingen krijgen in de richtlijnen, zelf dingen tegenkomen die beter/anders kunnen en daarbij vragen wij u om ons te ondersteunen en van tips te voorzien. Ook vragen wij nogmaals om uw geduld, wij willen namelijk gelijk een goede start maken en hebben daarvoor even de tijd nodig om iedereen persoonlijk te benaderen en onze dienstverlening op een veilige manier neer te zetten in deze bijzondere tijden. Voor cliënten die reeds onder behandeling waren is het zo dat wij zelf een goed beeld hebben van de ernst van de klacht, wij hebben met de meeste cliënten contact gehad in de afgelopen weken. Voor nieuwe cliënten is het nu ook weer mogelijk om een afspraak te maken, tijdens het eerste contactmoment zal dan gekeken worden wat de mogelijkheden zijn en hoe we u het beste kunnen helpen. Dat eerste contact moment kan indien nodig ook via een video consult plaatsvinden. Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn met betrekking tot onze dienstverlening, dan vragen wij u om per e-mail even contact met ons te zoeken, dit kan via info@fyzigo.nl. Ook is het mogelijk om te bellen, bij voorkeur dagelijks tussen 8 en 17.30 uur als onze praktijkassistentes Rita of Margriet aanwezig zijn. Wij vragen u om alleen naar Fyzigo te komen als u ook daadwerkelijk een afspraak heeft en zo mogelijk alleen ivm een beperkt aantal plekken in onze wachtkamer. Indien u naar Het Dokhuis komt willen we u vragen om onze huisregels in acht te nemen. Denk hierbij aan het wassen van uw handen voordat u naar de praktijk komt, uw handen te desinfecteren bij de daarvoor bestemde punten in de praktijk en het houden van 1,5 meter afstand tot iedereen in het pand. Bij gezondheidsklachten zoals hoesten, koorts en niezen vragen wij u dringend om de afspraak te verzetten. In voorkomende gevallen worden er geen kosten in rekening gebracht. Binnen de praktijk wordt druk gewerkt aan bewegwijzering en een aangepaste looproute. Let dus goed op indien u Het Dokhuis binnenkomt en houdt u aan de nieuwe regels. We vragen om uw begrip voor de nieuwe situatie en de aanlooptijd die we nodig hebben om onze organisatie weer goed en veilig op gang te brengen. Alvast dank daarvoor. Alleen samen staan we sterk tegen corona! ❤️ Team Fyzigo
 

Waardering

Waardering
Toch een positief bericht in deze tijd waarin Corona ons leven beheerst. De tijd waarin we onze zorg niet zo kunnen bieden zoals we dat graag zouden willen. Natuurlijk hopen we dat we er straks gewoon weer voor u kunnen zijn. Desondanks zijn we erg dankbaar voor uw waardering voor onze praktijk in 2019!  
 
Locatie Nieuwe Pekela Het afgelopen jaar hebben wij in Nieuwe Pekela gebruik gemaakt van een aantal ruimtes in verpleegcentrum 'De Clockstede' ten behoeve van de zorg voor onze cliënten. Hier waren enkele behandelruimtes, een kantoorruimte en oefenzaal gesitueerd. Gezien de huidige Corona richtlijnen kunnen wij echter geen cliënten behandelen op deze locatie. Wij hebben mede daarom en op verzoek van Oosterlengte de extra ruimtes weer beschikbaar gesteld ten behoeve van de zorg van de bewoners van 'De Clockstede'. Mochten de Corona richtlijnen veranderen en behandelingen weer mogelijk zijn dan zullen wij in Nieuwe Pekela op een NIEUWE LOCATIE te vinden zijn. Meer nieuws over deze nieuwe locatie zullen wij de komende periode met jullie delen! In de tussentijd is de locatie in Oude Pekela gewoon bereikbaar, neem dus gerust contact met ons op bij vragen en/of opmerkingen.
 
Dankzij e-health gaan wij de komende periode waar mogelijk onze cliënten helpen op afstand. Dit geldt voor zowel huidige als nieuwe cliënten Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te blijven helpen. De app van Physitrack biedt ons mogelijkheden om op afstand te kunnen communiceren, passende oefeningen te bieden en de oefenfrequentie te controleren. Door in contact te blijven hopen wij zowel op het gebied van de fysieke klachten als in algemene zin het leed enigszins te kunnen verzachten. Alle oefenschema's zijn op maat gemaakt door de eigen therapeut, passend bij de klachten wordt een oefenschema aangeboden met daarin de oefeningen, voorbeelden en ook de oefenfrequentie. Daarnaast blijft op deze manier het persoonlijke contact gewaarborgd en kunnen er vaste afspraken worden gemaakt. Voor cliënten die geen gebruik kunnen of willen maken van de app van Physitrack kunnen er ook aangepaste schema's worden gestuurd per post of e-mail. Aangezien wij graag met een ieder in contact willen blijven brengen wij voor de huidige cliënten hier op dit moment nog geen kosten voor in rekening bij u of uw zorgverzekeraar. Deze crisis raakt ons allemaal en daarom bieden wij deze service. Blijf daarom niet doorlopen met klachten, maar neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken of wij behulpzaam kunnen zijn!
 
Een draaiorgel, cliniclowns en trompetgeschal... Onze bovenburen van het verpleegcentrum Het Dokhuis zijn aardig geëntertaind de afgelopen week. (En wij ook natuurlijk). Het doet natuurlijk niets af aan het feit dat men volledig geïsoleerd is van zijn of haar naasten. Maar alle beetjes helpen om dit verdriet iets te verzachten. Erg fijn om te zien hoe we met zijn allen toch om elkaar denken in moeilijke tijden als deze.
 
Toch een positief bericht in deze tijd waarin Corona ons leven beheerst. De tijd waarin we onze zorg niet zo kunnen bieden zoals we dat graag zouden willen. Natuurlijk hopen we dat we er straks gewoon weer voor u kunnen zijn. Desondanks zijn we erg dankbaar voor uw waardering voor onze praktijk in 2019
 
Beste cliënten van Fyzigo. De ernst van de situatie in Nederland rondom het Corona virus is inmiddels dusdanig veranderd, dat ook wij helaas hebben moeten besluiten om vanaf heden in principe geen direct patiënten contact meer te hebben. Deze beslissing hebben we genomen met veel pijn in ons zorg❤️. Indien er in uiterst dringende gevallen toch fysiotherapeutische zorg verleend moet worden en met direct contact, dan zullen ook wij gebruik gaan maken van persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk hierbij aan mondkapjes, handschoenen e.d. Wij hanteren dit beleid uit veiligheid voor u en onze medewerkers en op verzoek van ‘onze’ hardwerkende mensen in het ziekenhuis. We hebben de afgelopen week hard gewerkt om ons voor te bereiden op deze situatie en hebben onze zorg anders ingericht en ons best gedaan om u op een andere wijze van dienst te kunnen zijn gegeven de situatie. Wat betekent dit voor u: - wij blijven bereikbaar op 0597-612400, via e-mail of aan de balie voor al uw vragen. - ons gespecialiseerde fysiotherapeuten team blijft met u zoeken naar een maatwerk oplossing van uw klachten gegeven de situatie. - wij blijven onze zorg leveren maar het wordt anders, denk bijvoorbeeld aan e-health oplossingen en we zullen daar voor onze huidige cliënten geen kosten in rekening brengen tot in ieder geval 6 april. - wij accepteren en respecteren het 1,5 meter beleid. Wat vragen wij van u: - met name begrip en respect voor onze huisregels mbt hygiëne en het 1,5 meter afstand beleid. - Indien u hoest, verkoudheid, keelpijn of koorts heeft, u onze locaties niet betreed, maar telefonisch contact opneemt en wellicht eerst met uw huisarts. Ook wij hopen dat we spoedig weer onze zorg kunnen leveren zoals u dat van ons gewend bent. Heeft u vragen? Schroom niet en neem bijvoorkeur eerst telefonisch contact met ons op via 0597-612400 Blijf gezond en wees lief voor elkaar ❤️ Uw Fyzigo Team