Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Nieuws

Tijd voor wintersport! In deze tijd van het jaar gaan veel mensen lekker op wintersport. Helaas is een ski-vakantie niet geheel zonder risico's, maar met onze 10 tips ga je goed voorbereid de piste op. Doe er je voordeel mee! Tip 1: Zorg voor voldoende rust. Zo hebben je spieren de tijd om goed te herstellen voor de volgende (inspannende) activiteiten. Tip 2: Drink voldoende water, dit zorgt voor afvoer van afvalstoffen in je lichaam en hydratatie. Wacht niet met drinken tot de après ski ;-) Tip 3: Voordat je aan je skitrip begint is het goed om je materiaal te controleren. Zorg dat alle bindingen in orde zijn, je de juiste bescherming en veiligheidsmaatregelen in acht neemt en alles goed past bij je lichaam en niveau. Tip 4: Als je met de lift omhoog gaat kun je de schoenen net even wat losser doen. Zo hersteld de doorbloeding. Ga je vervolgens weer van de piste af? Zorg dan dat je al je materiaal nog even checkt en je schoenen weer goed vastmaakt. Schud ook nog even je spieren los of doe een korte warming-up. Tip 5: Ben jij bekend met de FIS regels? Deze internationale regels zijn opgesteld voor veilig gebruik van de piste. Neem ze even door voordat je aan je vakantie begint, om goed voorbereid de piste op te gaan. Tip 6: Blijf op de piste nooit zomaar in het midden staan. Hier ben je erg kwetsbaar. Je kunt daarom beter even een plek zoeken aan de kant van de piste, zodat het overige ' ski-verkeer' gewoon zijn weg kan vervolgen. Tip 7: Na 15.00 uur neemt de kwaliteit van de sneeuw af. Ben je niet zo'n geoefende wintersporter? Neem dan even rust en begin de nieuwe dag dan weer op sneeuw met een hogere kwaliteit. Zo voorkom je valpartijen. Tip 8: Kruip niet te dicht achter je voorganger, zo houd je ruimte over om te anticiperen op eventuele problemen die voor je ontstaan. Tip 9: Bekenden op de piste? Zwaai niet met je stokken, voor je het weet heb je er iemand mee geraakt. Je bent met stokken namelijk net iets langer/breder/wijder dan dat je gewend bent. Tip 10: Spierpijn na een dagje op de ski's? Neem lekker een warm bad, een hete douche en zorg er voor dat je voldoende drinkt (zie ook tip 2). Ook kan het prettig zijn om even goed te rekken en te strekken. Dit kun je doen voor, tijdens en na je tocht van de piste. Mocht je desondanks toch pijntjes houden na je wintersport, een (ski)blessure hebben opgelopen of een ongeluk(je) hebben gehad? Neem gerust contact met op met onze praktijk. Samen gaan we dan kijken hoe we je weer zo snel mogelijk fit en fris op de been kunnen helpen! Wat is jouw ultieme wintersport-tip?
 
Iets mis met MOND, SPRAAK, ARM? Beroerte alarm! .....haast is geboden. Een heldere uitleg in onderstaande animatie. Delen is 😘
 
Wellicht een extra ‘zetje in beweging’ om te stoppen met deze toch wel rare gewoonte! Het maakt het leven een heel stuk leuker en gezonder! Wij zien dagelijks de positieve gevolgen bij onze cliënten die de stap hebben durven zetten.... kom op ... stop!
 
De uitslag van de trekking van de loten van de winkelweekactie is binnen. Via onze praktijk is het lotnummer afgegeven waar de 4e prijs op is gevallen, een waardebon van € 100,-! Bekijk snel de uitslag en kijk of jij de gelukkige winnaar bent van deze leuke prijs. Graag feliciteren wij alle prijswinnaars met de gewonnen prijzen!
 
Wist u dat bij Fyzigo Fysiotherapie..... - veel fysiotherapeuten met verschillende specialisaties in huis zijn? - een grote variatie aan behandelmethodes kan worden toegepast? - deze behandelmethodes een combinatie van de nieuwste technologieën zijn, met gedegen kennis vanuit opleiding en cursussen? - er doelgerichte trainingen aangeboden worden? - door deze combinatie van mogelijkheden een heel groot scala aan klachten kan worden behandeld? De komende weken willen wij u graag nader informeren over diverse zaken die spelen binnen onze praktijk. Zo informeren wij u graag over onze specialisaties en specialisten, onze behandelmethodes, diverse doelgroepen en apparatuur. Benieuwd of wij ook u met uw klacht(en) kunnen helpen? Neem gerust contact op met onze praktijk om de mogelijkheden door te spreken.
 
Vandaag heeft een deel van ons team een Flywheel training cursus dag gehad met de moderne apparatuur van Desmotec. Dit als onderdeel van het spier / pees herstel programma. Wilt u ook een optimaal herstel na een spier / pees blessure? Fyzigo ..... ZETJE IN BEWEGING!
 
Ook voor badmintonvereniging BOP is Fyzigo een ‘Zetje In Beweging’ . Samen met sponsor Etex hebben we een bijdrage geleverd om deze mooie pekelder club van nieuwe kleding te voorzien. Wij wensen de spelers van BOP heel veel sportplezier in hun nieuwe blitse outfit!
 
20 december nam onze collega Mina wit afscheid van Fyzigo vanwege het bereiken van haar pensioengerechtigde leeftijd. Hieronder een bedankbrief van Mina. Met veel plezier heb ik jaren als fysiotherapeut gewerkt. Met velen heb ik een hechte band opgebouwd, niet alleen door behandelingen of gebeurtenissen, maar juist door de persoonlijke gesprekken. Dat zal ik zeker gaan missen. Langs deze weg wil ik iedereen bedanken voor de mooie woorden, prachtige bloemen, cadeaus en kaarten, die ik bij mijn afscheid mocht ontvangen. Mijn hartelijke dank, Mina Wit
 
Het einde van het jaar 2019 is alweer in zicht. Een jaar waarin wij veel mensen een zetje in beweging mochten geven. Wij zijn erg dankbaar voor het vertrouwen in onze praktijk en graag wensen wij iedereen dan ook een gezond en vitaal 2020 toe!
 
Het team van Fyzigo Fysiotherapie wenst iedereen een heerlijke kerst toe!
 
Gisteren helaas afscheid genomen van onze alom gewaardeerde, gerespecteerde en fijne collega Mina Wit. Na bijna 40 jaren als fysiotherapeute werkzaam te zijn geweest in Pekela gaat ze met een welverdiend pensioen. Mina had altijd tijd en aandacht voor ‘haar’ cliënten en ontwikkelde zich altijd mee met de tijd. Mina, nuchter als altijd, wat ze in 2 woorden kon zeggen deed ze niet in 5, maar wat ze zei was altijd wijs, gemeend en oprecht. Samen met ons team een erg gezellige afscheidsavond gehad met een vleugje nostalgie en een heerlijk 5 gangen diner bij Pekela Hof. Mina bedankt voor alles wat je voor ons als collega en als fysiotherapeute voor een hoop mensen in Pekela betekend hebt.
 

Nieuwjaarswens

Nieuwjaarswens
Het einde van het jaar 2019 is alweer in zicht. Een jaar waarin wij veel mensen een zetje in beweging mochten geven. Wij zijn erg dankbaar voor het vertrouwen in onze praktijk en graag wensen wij iedereen dan ook een gezond en vitaal 2020 toe!
 

Afscheid Mina

Afscheid Mina
21 december hebben wij helaas afscheid genomen van onze alom gewaardeerde, gerespecteerde en fijne collega Mina Wit. Na bijna 40 jaren als fysiotherapeute werkzaam te zijn geweest in Pekela gaat ze met een welverdiend pensioen. Mina had altijd tijd en aandacht voor ‘haar’ cliënten en ontwikkelde zich altijd mee met de tijd. Mina, nuchter als altijd, wat ze in 2 woorden kon zeggen deed ze niet in 5, maar wat ze zei was altijd wijs, gemeend en oprecht. Samen met ons team een erg gezellige afscheidsavond gehad met een vleugje nostalgie en een heerlijk 5 gangen diner bij Pekela Hof. Mina bedankt voor alles wat je voor ons als collega en als fysiotherapeute voor een hoop mensen in Pekela betekend hebt.
 
Pekela is weer een stukje hartveiliger. Afgelopen donderdag hebben de burgerhulpverleners van de Stichting Groningen Hartveilig weer de zogenaamde 6 minuten training gehad en dit keer in onze locatie in Het Dokhuis. Deze scenario trainingen worden regelmatig gegeven om de burgerhulpverlener kundig te houden in het adequaat kunnen opstarten van een reanimatie binnen 6 minuten in de eigen directe omgeving indien men daadwerkelijk per sms een reanimatie oproep krijgt. Grote delen van de gemeente Pekela zijn inmiddels dekkend voorzien van 24/7 beschikbare AED’s. Zo hangt er ook een 24/7 beschikbare AED bij ons aan de gevel van het Dokhuis waar deze vrijwilligers toegang tot hebben. Voor meer info zie www.groningenhartveilig.nl