Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Corona nieuws Fyzigo

In verband met het Corona-virus zitten wij in een bijzondere situatie, uiteraard volgen wij de RIVM richtlijnen.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen:

Lees meer.

Nieuws

Wij wensen u een gelukkig, gezond en vitaal 2021 toe, namens het gehele team van Fyzigo Fysiotherapie! Ook in 2021 kunt u weer bij ons terecht voor uw behandelingen, op onze locatie in Oude Pekela en onze nieuwe locatie in Nieuwe Pekela! Wij staan weer voor u klaar in het nieuwe jaar.
 
Het volledige team van Fyzigo wenst u fijne feestdagen en een gezond en vitaal 2021 toe!
 
De laatste twee weken van het jaar hebben wij op enkele dagen aangepaste openingstijden. U bent in de tussentijd nog steeds van harte welkom voor uw fysiotherapeutische behandelingen. Aanstaande donderdag, 24 december, zijn wij gewoon geopend echter met een iets beperktere bezetting, de beide kerstdagen zijn wij wel gesloten. Oudejaarsdag, 31 december, zijn wij in de ochtend geopend en in de middag zijn wij dan gesloten. Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten en wij staan vervolgens vanaf maandag 4 januari weer voor u klaar. Wij wensen iedereen fijne en gezonde feestdagen toe!
 
Naar aanleiding van de nieuwe overheidsmaatregelen, met betrekking tot het indammen van het coronavirus, gelden vanaf 15 december de volgende regels in onze praktijken: - De reguliere fysiotherapie behandelingen en het trainen met medische indicatie gaan gewoon door! - In ieder geval tot en met 19 januari kan er tijdelijk niet 'gewoon' gesport worden. Dat geldt zowel voor de groepen als de vrije trainers. - In een aantal gevallen wordt een online alternatief aangeboden, zoals Yoga via Livestream met Melina. - Indien gewenst of noodzakelijk kunnen wij u ook onze fysiotherapeutische diensten op afstand/online aanbieden, waarbij wij u tevens kunnen ondersteunen met de daartoe benodigde middelen indien u deze niet tot uw beschikking heeft. Denk aan het ter beschikking stellen van iPads e.d. In het kort: - Wij volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM en vragen u om dit ook te doen, samen tegen corona! - Wij vragen u dringend om bij verkoudheidsklachten of contact met een (mogelijke) corona patiënt uw behandeling te verzetten. - Wij dragen een mondkapje binnen de praktijk en verzoeken u om dit ook te doen, tijdens het trainen in de oefenzaal mag het mondkapje af - Wij hanteren strikte hygiëne regels in de praktijk en in de oefenzaal. Wij vertrouwen erop dat u deze naleeft. - De overige huisregels blijven van kracht zoals reeds eerder gecommuniceerd. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust. Dat kan per email en telefonisch (bij voorkeur in de ochtenduren). Wij zien u graag, onder zo veilig mogelijke omstandigheden, bij ons in de praktijk!
 
Uw zorgverzekering voor 2021 al geregeld? Tot en met 31 december 2020 heeft u nog de mogelijkheid om eventueel te veranderen van zorgverzekeraar. Laat u goed informeren over de mogelijkheden die er zijn en welke het beste passen bij uw situatie. Voor fysiotherapie geldt dat uit het aanvullende pakket uw behandelingen mogelijk vergoed worden. Uiteraard zijn er veel variabelen welke invloed kunnen hebben op uw vergoeding. Zorg er daarom voor dat u een pakket kiest met zorg die past bij uw wensen en situatie. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) kwam onlangs naar buiten met het bericht dat er nog slechts 2 aanvullende verzekeringen zijn met ruime dekking voor fysiotherapie. Zorg nu voor een goede zorgverzekering voor 2021, zodat u in 2021 verzekerd bent van goede zorg!
 
Fyzigo cadeautips van onze kinderfysiotherapeut Sanne! Nog inspiratie nodig voor sinterklaas, kerst of een verjaardag? Sanne heeft een aantal leuke tips: Voor het stimuleren van de fijne motoriek kun je bijvoorbeeld kiezen voor: - strijkkralen - rijgen - vouwpapier (origami) - speelzand/klei/slijm - kinderschaar - driehoekpotloden - bakspullen - dr. Bibber Voor de grove motoriek heeft ze ook een aantal leuke tips: - wobbelboard - fitnessbal (ook om op te zitten werken/spelen/gamen) - twister - springelastiek of springtouw - skippybal/skippydier Voor speelse evenwichttraining kun je denken aan: - step - skateboard - skeelers - rolschaatsen - spacescooter - hooverboard - balk - stapstenen Oog-hand coördinatie kun je oefenen op een leuke manier door bijvoorbeeld te kiezen voor: - diamond painting - ministek - lego/duplo - ballen (in allerlei soorten en maten) - bowlingset - blikgooien - sjoelen - boksbal met bijpassende handschoenen En als laatste heeft Sanne nog wat tips voor het ruimtelijk inzicht: - blokken - vormenstoof - magneetspeelgoed - kapla - smartgames - puzzels Het leuke van bovengenoemde cadeaus is dat veel in verschillende categorieën te plaatsen is. Genoeg ondersteunende en stimulerende keuzes dus! Wij wensen iedereen veel plezier dit sinterklaasweekend en alvast met de voorbereidingen voor de kerstdagen en verjaardagen!
 
Fyzigo is aangesloten bij het SKF! Onlangs hebben wij de audit gehaald voor toetreding tot het SKF! Het SKF, Stichting Keurmerk, is het onafhankelijke en erkende kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten en praktijken. In deze gekke tijden ontzettend positief nieuws voor onze praktijk. Daarnaast komt de opening van onze locatie Nieuwe Pekela ook steeds dichterbij...we houden jullie op de hoogte!
 
Helaas....dit jaar geen 'kip kap kogel', geen 'mien leutje lanteern' en geen mooie lampions in Het Dokhuis. Wij vieren, gezien de omstandigheden, in het Dokhuis geen Sint Maarten. Komen jullie volgend jaar op 11 november weer bij ons langs? Dan staan wij weer klaar met een leuke traktatie! Wij wensen alle kinderen uiteraard een gezellig en veilig Sint Maarten toe.
 
Te lief om niet te delen. Het hele dagen dragen van one size fits all mondkapjes vergt iets van je oren .... zeker bij de collega’s met een iets groter hoofd dan gemiddeld. Een cliënt van ons was zo lief een oplossing voor ons te haken en dan ook nog eens in onze eigen Fyzigo kleuren. Dank je Fineke voor deze spontane actie... het wordt erg gewaardeerd👍🏻😘
 
Vanaf vandaag, 1 oktober, verzoeken wij iedereen die Het Dokhuis binnenkomt om een mondkapje te dragen. Mede gezien de adviezen vanuit de overheid, en de kwetsbaarheid van een groot deel van de bezoekers van Het Dokhuis, is besloten om voor iedereen een mondkapjesplicht in te stellen. Kom gerust naar onze praktijk en neem zelf uw mondkapje mee, zo hopen we een veilige omgeving te kunnen bieden aan alle bezoekers van onze praktijk en Het Dokhuis. P.s. onze collega's lopen er ook goed gekapt bij!
 
Corona update 29 september Ook voor onze dienstverlening geldt dat de genomen maatregelen weer strikt moeten worden opgevolgd. Wij hebben als team onderling besloten om mondkapjes te gaan dragen in het contact met onze patiënten. Wij verzoeken u ook zelf een mondkapje dragen. Naast de algemeen geldende maatregelen van het RIVM vragen wij u om ook onze maatregelen te respecteren: *Desinfecteer de handen bij binnenkomst *Kom bij voorkeur alleen naar onze praktijk indien er een afspraak is gemaakt *Kom (voor zover mogelijk) alleen *Volg de aangegeven routes binnen Het Dokhuis *Bij (verkoudheids)klachten vragen wij om de afspraak te annuleren en te verzetten *Houdt in de wachtkamer en oefenzaal ook voldoende afstand tot elkaar *Graag even handen wassen voor het sporten/trainen in de oefenzaal en ook bij het verlaten van de zaal. *Materialen gebruikt? Gebruik de aanwezige desinfectiedoekjes om deze weer schoon achter te laten voor een volgende gebruiker Met de genomen maatregelen hopen wij voor iedereen een veilige omgeving te kunnen bieden en onze dienstverlening te kunnen blijven aanbieden.
 
🏥 Raad waar onze nieuwe locatie staat! 🏥 De eerste grote stappen voor onze tweede locatie zijn gezet! Maar....waar? De komende periode houden we jullie op de hoogte van de vervolgstappen van onze tweede locatie en zullen we steeds meer informatie en een kijkje in de praktijk geven! Blijf ons volgen voor alle details over onze (nieuwe) praktijk. Wij staan al te popelen om weer van start te gaan!
 
Ook bij Fyzigo kunt u terecht voor de GLI. Vraag gerust naar uw mogelijkheden bij uw huisarts!
 
Corona update! Graag willen wij nog even benadrukken dat u van harte welkom bent op onze praktijk. Dit geldt zowel voor de behandelingen als het sporten. We vragen u echter wel om de maatregelen met betrekking tot het coronavirus nog steeds in acht te nemen. U bent welkom in onze praktijk op de afgesproken tijd, houdt daarbij gepaste afstand van elkaar in en rond Het Dokhuis en verzet de afspraak bij (verkoudheids)klachten. Bij de ingang van Het Dokhuis kunt u uw handen desinfecteren, vervolgens mag u plaatsnemen in de wachtkamer. Mocht u gaan sporten in de oefenzaal dan vragen wij u om voor het sporten uw handen te wassen, de door u gebruikte apparatuur even te reinigen en ook na het sporten uw handen te wassen. Bij het verlaten van Het Dokhuis vragen wij u om de looproute te volgen naar de uitgang. Voor het plannen van een afspraak kunt u gewoon bellen, appen, mailen of via Whappie contact met ons opnemen. Ook in het geval van vragen zijn wij natuurlijk op deze manier bereikbaar!
 
Zelfs met de hitte buiten, is het bij ons op de praktijk aangenaam! Het gedeelte met de wachtruimte, behandelkamers en oefenzaal is namelijk voorzien van airco. Kom dus gerust naar onze praktijk voor uw behandeling, wij staan voor u klaar. Als u plaatsneemt in de wachtkamer achter de dubbele deuren zit u ook nog eens heerlijk koel. Wilt u zich even opfrissen bij aankomst op de praktijk of na de behandeling/oefeningen? Gebruik dan gerust een van onze kleedkamers.
 
Wij gebruiken Whappie! Nu denkt u misschien...Whappie? Wie is Whappie? Whappie is de nieuwe chatfunctie op onze website waarbij u een bericht kunt sturen en vervolgens kiest of deze per e-mail of WhatsApp beantwoord wordt. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk onze reactie per mail/app, net wat u heeft uitgekozen! Whappie is te vinden op iedere pagina van onze website, zodat u op elk moment uw vraag kunt stellen. Probeer Whappie gerust eens uit!
 
🚲 Mogen wij u voorstellen aan de Fyzigo Fiets(en)? 🚲 Om onze therapeuten snel, fit en fris bij de cliënten met behandeling aan huis te krijgen zijn er twee Fyzigo Fietsen aangeschaft. Praktisch en sportief in gebruik, om spoedig de juiste zorg bij onze cliënten aan huis te brengen. 👋 Zwaait u ook even als u de collega's voorbij ziet komen? 👋
 
Fyzigo update 7 juli 2020 Er heeft in de afgelopen weken een grote verandering plaatsgevonden binnen onze praktijk en dienstverlening, de behandelingen gaan weer gewoon door, de sportgroepen beginnen weer vorm te krijgen en ook het vrij sporten is weer opgestart! Daarnaast zijn er diverse maatregelen genomen om conform de richtlijnen veilig te kunnen werken. Zo zijn er nieuwe looproutes, meer ruimte tussen de plaatsen in de wachtruimte en schermen op de plekken waar niet eenvoudig afstand gehouden kan worden. Ook is er uiteraard op verschillende plekken de mogelijkheid om uw handen te wassen/desinfecteren. Dankzij een tent aan de achterzijde van Het Dokhuis, aangrenzend aan onze oefenzaal, is er meer ruimte gekomen ten behoeve van de oefenzaal. Zo kan er makkelijker afstand gehouden worden, kan er weer vrij gesport worden en is er onder alle weersomstandigheden extra ruimte beschikbaar. In de oefenzaal zijn daarnaast schermen geplaatst tussen de verschillende apparaten. Zo kan er zelfs op de apparaten worden getraind waar de afstand anders niet te waarborgen was geweest. Een ideale oplossing om weer te kunnen bewegen en sporten met inachtneming van de geldende maatregelen. Ook op het gebied van de fysiotherapeutische behandelingen is alles weer opgestart. Voor elk type klacht kan er op dit moment weer een behandeling opgestart worden, schroom dus niet om contact op te nemen bij klachten, wij staan voor u klaar!
 
Bewegen is..... Wij als fysiotherapeuten kunnen een cruciale rol spelen bij de revalidatie van ex-coronapatiënten. In de nieuwe landelijke reclamespot van KNGF wordt getoond wat de fysiotherapeut kan bijdragen aan het herstel van ex-coronapatiënten. Zelf begeleiding nodig bij uw revalidatie of een blessure? Neem vrijblijvend contact op om te overleggen wat wij voor u kunnen betekenen! Vanaf 12 juni ziet u de nieuwe reclamespot op tv, maar nu alvast de première bij Fyzigo!