Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Nieuws

Aanmelden kan nog tot en met maandag 11 april, 10.30 uur! Fyzigo organiseert een basiscursus valpreventie onder leiding van onze fysiotherapeuten Jacolien en Anita. Bent u of kent u iemand die bang is om te vallen of moeite heeft met evenwicht? Dan kan deze cursus helpen. De kosten voor de 3-delige cursus zijn €25,- Meer informatie? Kijk op onze website www.fyzigo.nl onder het kopje 'trainingen', of bel gerust!
 
Toch geen zwart/wit voor Fyzigo....Het was een 1 april grap samen met Studio4Reclame. Natuurlijk blijven wij trots de kleuren gebruiken die bij jullie allemaal bekend zijn! Wij zijn zelfs zo trots op deze kleurcombinatie dat ook voor ons leefstijl project 'Gezond Jezelf' en voor de eigen leefstijl pagina @leefstijlfyzigo bijpassende logo's en folders zijn ontworpen. Binnenkort vertellen wij u hier graag meer over. Welke 1 april grappen bent u tegengekomen vandaag?
 
Met trots presenteren wij de nieuwe huisstijl van Fyzigo! @studio4reclame heeft samen met ons de nieuwe huisstijl ontworpen en de komende periode zal het nieuwe design worden doorgevoerd op al het foldermateriaal, de site en social media. Wat vindt u? Ziet het er niet super modern uit zo?
 
Aanmelden voor een gratis proefles van het ontspanningsuur? Bel ons op 0597-612400, in beide groepen is nog een plekje vrij!
 
Volg LeefstijlFyzigo voor tips en trucs op het gebied van leefstijl en gezondheid. Op deze nieuwe pagina delen wij met regelmaat leuke weetjes, feiten, tips en nieuws. Algemene berichten of specifiek gericht op ons nieuwe leefstijl project. Volgt u ons ook?!
 
Vanavond is alweer de tweede week dat het ontspannings uur wordt gegeven in Nieuwe Pekela. Wilt u ook eens meedoen? Een proefles volgen? Bel gerust, zowel in de groep van 18.45 als 20.00 uur zijn nog enkele een plekjes vrij!
 
Vandaag ontvingen wij het certificaat van het tevredenheidsonderzoek over de door ons geleverde zorg in 2021. Een algemene beoordeling van een 9.2! Daarnaast scoorden wij ook nog eens 4,5 van de 5 sterren op de onderwerpen contact, behandelplan en de praktijk. Maarliefst 367 reviews zijn ingevuld voor onze praktijk in 2021. Bedankt voor de mooie beoordelingen die wij hebben mogen ontvangen. Dit motiveert ons enorm om ook in 2022 weer aan iedereen de best passende zorg te bieden. #qualiview #fyzigo #trots
 
Het was even tijd voor wat leuks samen na 2 jaar Corona maatregelen. Erg leuk team uitje gehad in de Oosterpoort bij het concert van Blof, inclusief etentje vooraf en wat danspasjes nadien. Super verzorgd door de medewerkers van de Oosterpoort. Tevens ook nog van de gelegenheid gebruik gemaakt om ook op informele wijze afscheid te nemen van Melina die dichter bij huis een baan heeft gekregen. Daarnaast was het Eva haar dag, onze jongste aanwinst. Zij mocht gisteren eindelijk het lang begeerde diploma fysiotherapie in ontvangst nemen.
 
Een heugelijk moment vandaag en een goede basis voor de (toekomstige) gezondheidszorg in Nieuwe Pekela!
 
Vanaf woensdag 16 maart starten wij met een ontspannings uur op onze praktijk in Nieuwe Pekela. Het uur staat onder leiding van Alice, die tevens onze yogalessen in Oude Pekela verzorgt. Iedere woensdag van 19.00 tot 20.00 uur en bij voldoende belangstelling ook van 20.00 tot 21.00 uur bent u welkom. Het uur zal in het teken staan van ontspannen en bewust worden van lichaam en geest. Het is daarbij voor echt iedereen geschikt en toegankelijk. Heeft u bijvoorbeeld last van slaapproblemen, stress, hyperventileren of een chronische aandoening? Dan kan het ontspannings uur extra van waarde zijn. Maar ook als u gewoon behoefte heeft aan een moment van ontspanning. Meer informatie of aanmelden? Mail naar info@fyzigo.nl of bel ons van maandag tot vrijdag op 0597-612400.
 
2x feest op 22-2-22 Gisteren, op 22-2-22, trouwde onze collega Renate met haar Edsard. Een prachtige dag waarop zij elkaar het ja-woord hebben gegeven. Wij wensen het kersverse bruidspaar alle geluk en liefde samen!
 
Voorjaarsvakantie = wintersport! In deze tijd van het jaar gaan veel mensen genieten tijdens de wintersport. Helaas is een ski-vakantie niet geheel zonder risico's, maar met Fyzigo's wintersport tips ga je goed voorbereid op reis. Tip 1: Geef je spieren voldoende tijd om te herstellen, zorg voor voldoende rust. Zo sta je weer fris aan de start voor je volgende (inspannende) activiteit. Tip 2: Drink niet alleen tijdens de après-ski, maar drink tussendoor ook voldoende water. Dit zorgt voor afvoer van afvalstoffen in je lichaam en hydratatie. Tip 3: Controleer je materiaal voordat je aan de reis begint. Zorg dat alle bindingen in orde zijn, zorg voor de juiste bescherming en neem de veiligheidsmaatregelen in acht. Tip 4: Gebruik de lift om even bij te komen. Als je met de lift omhoog gaat kun je de schoenen net even wat losser doen. Zo hersteld de doorbloeding. Ga je vervolgens weer van de piste af? Zorg dan dat je al je materiaal nog even checkt en je schoenen weer goed vastmaakt. Schud ook nog even je spieren los of doe een korte warming-up. Tip 5: Ga voorbereid de piste op. Ben jij bijvoorbeeld bekend met de FIS regels? Deze internationale regels zijn opgesteld voor veilig gebruik van de piste. Tip 6: Zoek een tactische plek op de piste. Blijf op de piste bijvoorbeeld nooit zomaar in het midden staan. Hier ben je erg kwetsbaar. Je kunt daarom beter even een plek zoeken aan de kant van de piste, zodat het overige ' ski-verkeer' gewoon zijn weg kan vervolgen. Tip 7: Let op de kwaliteit van de sneeuw. Na 15.00 uur neemt de kwaliteit van de sneeuw vaak af. Ben je niet zo'n geoefende wintersporter? Neem dan even rust en begin de nieuwe dag dan weer op sneeuw met een hogere kwaliteit. Zo voorkom je valpartijen. Tip 8: Let op je omgeving en mede piste gebruikers en kruip niet te dicht achter je voorganger. Zo houd je ruimte over om te anticiperen op eventuele problemen die rondom je ontstaan. Tip 9: Je bent met stokken en ski's langer/breder/wijder dan dat je gewend bent. Blijf je dus bewust van je omgeving. Tip 10: Spierpijn na een dagje op de ski's? Neem lekker een warm bad of een hete douche en zorg er voor dat je voldoende drinkt (zie ook tip 2). Ook kan het prettig zijn om even goed te rekken en te strekken. Dit kun je doen voor, tijdens en na je tocht van de piste. Pijnklachten na je wintersport, een (ski)blessure opgelopen of een ongeluk(je) gehad? Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk, 0597-612400. Samen gaan we dan kijken hoe we je weer zo snel mogelijk fit en fris op de been kunnen helpen. P.S. Wat is jouw ultieme wintersport-tip? #wintersport #skien #snowboarden #voorjaarsvakantie #fyzigo #fysiotherapie
 
De activiteitenkalender voor de voorjaarsvakantie van @pekela_actief is bekend! Naast deze activiteiten lopen ook de wandelgroepen tijdens de vakantie door: - Maandag 9.00 uur (ca. 5 km) bij De Spil in Nieuwe Pekela - Dinsdag 19.30 uur (ca. 5 km) Fyzigo / De Spil in Nieuwe Pekela - Woensdag 10.00 uur (ca. 2-4 km) bij Fyzigo /De Spil in Nieuwe Pekela - Donderdag 9.00 uur (ca. 5 km) bij De Binding in Oude Pekela Wij wensen iedereen een fijne en actieve voorjaarsvakantie!
 
Aanhoudende klachten na corona? Blijf er niet mee lopen, wij begeleiden u graag in uw herstel. Uw huisarts kan u verwijzen voor corona-revalidatie bij de fysiotherapeut. Dit wordt dan vergoed vanuit de basisverzekering. Na het in kaart brengen van uw klachten gaan we samen werken aan uw herstel. Tijdens het traject wordt er maatwerk toegepast. Er wordt specifiek gewerkt aan het bevorderen van uw herstel. Dit kan zijn op het gebied van conditie, kracht, of andere corona gerelateerde klachten. Net wat u nodig heeft. U kunt bij ons revalideren in Oude Pekela en Nieuwe Pekela, waarbij diverse collega's zijn bijgeschoold om u te kunnen begeleiden. Meer weten over de mogelijkheden? Neem volgende week gerust telefonisch contact op (0597-612400) of stuur in het weekend een mailtje naar info@fyzigo.nl.
 
Vandaag is het helaas de laatste dag dat Melina Congiu bij ons werkt. Melina heeft welgeteld 5 jaar en 8 maanden bij ons gewerkt en heeft in die tijd veel voor ons en menig Pekelder betekend. Altijd positief, geduldig en met 110% passie voor het vak, gaf ze bij ons op haar eigen wijze invulling aan ons mooie vak. Melina we gaan je missen, maar wensen je heel veel geluk en succes in je nieuwe uitdaging, een stuk dichter bij je huis. 💐🥇
 
Fyzigo's verzekeringstip: Denkt u ook wel eens: "had ik voor 2022 toch maar een aanvullende verzekering" Of "Had ik maar een uitgebreider aanvullende pakket voor de rest van 2022" Dan kunt u nog tot en met 31 januari contact opnemen met uw zorgverzekeraar. U kunt dan een aanvullende pakket afsluiten of uw huidige polis uitbreiden. Zo bent u in de rest van 2022 verzekerd van goede zorg! #fyzigo #fysiotherapie #zorgverzekeringen #aanvullendeverzekering
 
De uitslag van de winkelweek loten actie ….. spannund🤗!
 
Een volgende stap in onze kwaliteitsontwikkeling! Fyzigo heeft zich per 1 januari aangesloten bij de coöperatie Fysio Ketenzorg Noord. FKN is een coöperatie van goed georganiseerde, kwalitatief onderscheidende fysiotherapie praktijken in de provincie Groningen. FKN is nu en in de toekomst een organisatie die zich in een veranderend zorglandschap inzet voor optimale zorg en dienstverlening rondom de patiënt met problemen op het gebied van het houding- en bewegingsapparaat. Dit wordt bereikt door kwalitatief de juiste zorg en dienstverlening aan de patiënt te bieden volgens vastgestelde protocollen in nauwe samenwerking met de 1 e , 2 e en 3 e lijn. Er is een intensieve samenwerking door de lijnen heen en de communicatielijnen zijn kort. Belangrijk criterium is hierbij effectieve en kostenefficiënte zorg en dienstverlening voor de patiënt. Door eenduidige dataverzameling wordt transparantie geborgd. De komende jaren zal aldus onze dienstverlening mogelijk iets veranderen, maar altijd met kwaliteitsverbetering van onze zorg als doel. www.fysioketenzorgnoord.nl
 
Onze eeuwig jonge Rita is vandaag 60 jaar geworden. Natuurlijk konden we dat niet ongemerkt voorbij laten gaan😬. Rita van harte namens je collega’s en dat we nog vele jaren met je samen mogen werken. 💐🎈🎂#RainbowEvents