Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Corona nieuws Fyzigo

In verband met het Corona-virus zitten wij in een bijzondere situatie, uiteraard volgen wij de RIVM richtlijnen.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen:

Lees meer.

Nieuws

Wat een fantastische start!
 
Fyzigo's tip bij hoofdpijn, nek- en schouderklachten: gebruik een (tennis)balletje voor een massage van nek en schouder(s) en de bovenrug. Plaats het balletje tussen het lichaam en de muur en masseer zo lang als nodig. Kom je er niet uit? Bel gerust voor het plannen van een afspraak met uw fysiotherapeut!
 
Wilt u graag (weer) beginnen met wandelen? Vanaf 21 juli gaat de pilot van start voor een woensdagochtend wandelgroep voor 2 tot 2,5 km in Nieuwe Pekela. Ook met rollator, rolstoel of kruk/wandelstok kan er meegelopen worden, al dan niet met eigen begeleiding. De groep start wekelijks om 10.00 uur en in de vakantieperiode wordt er ook gewoon gewandeld. Begeleiding wordt verzorgd door Fyzigo Fysiotherapie en Buurtzorg Pekela in samenwerking met Pekela Actief. Uiteraard wordt er afgesloten met koffie/thee bij Andrea Weits van sporthal De Spil. Aanmelden kan via info@fyzigo.nl, telefonisch via 0597-612400 of via Buurtzorg. Graag tot ziens op 21 juli om 10.00 uur, op de parkeerplaats voor sporthal De Spil.
 
Ook na 26 juni verzoeken wij u om een mondkapje te blijven gebruiken in onze praktijken. Dit ter bescherming van onze kwetsbare cliënten . Ondanks dat de landelijke mondkapjesplicht is komen te vervallen, blijven wij u verzoeken om in onze praktijken wel een mondkapje te dragen. Zo proberen wij een veilige omgeving te bieden aan al onze patiënten. Door gezamenlijk mondkapjes te blijven gebruiken blijft onze dienstverlening namelijk voor iedereen veilig en toegankelijk. Zo kunnen ook de meest kwetsbare groepen bij ons blijven komen. Wij hopen op uw medewerking en begrip!
 
Mini-mijlpaal voor Fyzigo in Nieuwe Pekela! De tijd vliegt! Het is deze maand alweer 6 maanden geleden dat wij onze locatie aan de Beukenlaan 3 in Nieuwe Pekela openden. Met een leuke samenwerking van alle collega's en verschillende specialisaties binnen de fysiotherapie is het een zeer complete locatie waar u met veel verschillende klachten terecht kunt. Benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op!
 
Dinsdagavond is de nieuwe wandelavond! Vandaag starten de eerste avond wandelgroepen in Boven Pekela en Nieuwe Pekela. Zojuist is de eerste groep in Boven Pekela van start gegaan vanaf dorpshuis De Riggel. Dit is o.l.v. Ester Boekholt. Elke dinsdag en donderdag start de groep om 19.00 uur. Over een paar minuten gaat ook (onze eigen) Alex Ottens van Fyzigo Fysiotherapie van start met de eerste avond groep in Nieuwe Pekela. Hij vertrekt om 19.30 uur vanaf sporthal De Spil. Meelopen? Je bent van harte welkom! Opgave vooraf is verplicht, je kunt je aanmelden bij René Beertema van Pekela Actief via info@pekelaactief.nl. Vermeld bij het aanmelden je voor + achternaam, mobiele telefoonnummer en aan welke groep(en) je wilt meedoen. Wij wensen iedereen veel wandelplezier en veilige kilometers toe! #pekelaactief #wandelgroepen #bewegen #gezond #leuk #gezellig #dorpshuisderiggel #sporthaldespil #fyzigo #debadde #gemeentepekela #lokaalsportakkoord #bovenpekela #nieuwepekela
 
Gefeliciteerd Sanne!
 
25 mei 2016, 5 jaar geleden, namen de eerste gebruikers hun intrek in Gezondheids- en Verpleegcentrum Het Dokhuis. Ook wij zijn sinds dag 1 betrokken en gevestigd op deze mooie locatie. Deze week vieren we op bescheiden wijze, samen met de andere initiatiefnemers Oosterlengte, Huisartsenpraktijk Het Dokhuis, Apotheek Het Dokhuis en Certe ons eerste lustrum in Het Dokhuis. Ook de komende jaren gaan we gezamenlijk verder bouwen aan een betere samenwerking van de eerste lijns zorg in Pekela.
 
De kop is er af! De wandelgroep in Nieuwe Pekela is vanochtend, tussen de buien door, van start gegaan. Donderdag gaat ook de wandelgroep in Oude Pekela van start, om 9.00 uur. Mocht u nog willen aansluiten bij een van de groepen of liever op een andere dag willen lopen, geef dit dan door aan Rene Beertema. Hij zorgt voor de indeling van de groepen en verzamelt overige wensen om te kijken of er nog meer opties geboden kunnen worden. Vandaag was in ieder geval een geslaagde (eerste) wandeling!
 
Wij doen mee aan de pilot! Er gaan twee wandelgroepen van start in Pekela, wie loopt er mee? Pekela Actief start in mei 2021 met twee wandelgroepen in Pekela om inwoners op een leuke en gezellige manier te laten bewegen. Er wordt gewandeld op maandag- en donderdagochtend. Een wandeling duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten met koffie of thee. Opgave vooraf is verplicht. Lokaal sportakkoord Pekela Het opstarten van de wandelgroepen is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord Pekela. De wandelgroepen worden opgezet vanuit Pekela Actief, een samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela, met als doel om inwoners van Pekela te laten bewegen. Naast het bewegen is het “alledaagse praatje” minstens zo belangrijk. Vooral in deze tijd is het een goede manier om de weerstand te verhogen en lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Iedereen kan gratis mee doen Er wordt gewandeld op de maandag in Nieuwe Pekela en donderdag in Oude Pekela van 9.00 tot 10.00 uur in groepjes van maximaal 4 personen op 1.5 meter afstand. Iedere week wordt er weer een andere route gelopen. De routes zijn ongeveer 4 a 5 kilometer lang en worden in een rustig tempo gelopen zodat iedereen mee kan doen. Deelname aan de wandelgroepen is geheel gratis. Opzet wandelgroepen De wandelgroepen starten om 09:00 uur en worden begeleid door Margriet Roelfsema-Bakker en Rita Visser van Fyzigo Fysiotherapie. Daarnaast sluiten ook verschillende medewerkers van welzijnsorganisatie de Badde aan. Nieuwe Pekela Op maandag 03/05 - 10/05 - 17/05 - 31/05 - 07/06 - 14/06 - 21/06 - 28/06. Start om 09:00 uur bij Sporthal de Spil Oude Pekela Op donderdag 06/05 - 20/05 - 27/05 - 03/06 - 10/06 - 17/06 - 24/06 - 01/07. Start om 09:00 uur bij MFC De Binding Opgave en coronamaatregelen Het vooraf opgeven voor een wandelgroep is verplicht om ervoor te zorgen dat er in groepjes van maximaal 4 personen wordt gewandeld op 1.5 meter afstand. Opgeven kan door uw voor-, achternaam en telefoonnummer te mailen naar r.beertema@debadde.nl Hierbij geldt vol = vol! Het betreft een pilot van enkele weken om te kijken hoeveel animo er is. Heeft u specifieke wensen of andere ideeën? Laat het gerust weten! #pekelaactief #wandelgroepen #bewegen #gezond #leuk #gezellig #koffietogo #fyzigo #sporthaldespil #mfcdebinding #debadde #gemeentepekela #lokaalsportakkoord #oudepekela #nieuwepekela
 
Wandelen is altijd goed, of het nou van of naar het werk is, tussendoor in de pauze of gewoon op een vrije dag....Wandelen is goed voor onze fysieke en mentale gezondheid. Binnenkort heeft Fyzigo ook erg leuk wandelnieuws! Benieuwd? Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!
 
Goede vrijdag is dit jaar bij Fyzigo wel erg goed...wij scoorden namelijk een 9.3 op het certificaat van ons klanttevredenheidsonderzoek van Qualizorg over het tweede half jaar van 2020! In het tweede deel van 2020 hebben wij 178 beoordelingen mogen ontvangen met een gemiddelde (algemene) tevredenheid van 9.3, daar zijn wij erg trots op en dankbaar voor. Daarnaast blijkt ook de loyaliteit en bereidheid om ons aan te bevelen bij derden erg positief te zijn met een score van 80 (tussen -100 en 100). #Qualiview Benieuwd of wij ook wat voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dit mag op 0597-612400 om te kijken wat wij voor u kunnen doen.
 
Door de corona pandemie is de groep thuiswerkers groter dan ooit. Weet u waar u op kunt letten voor een goede werkhouding? Onze collega Marinka heeft een paar tips: - zorg dat het scherm op ooghoogte staat - de armen moet kunnen rusten op het bureau/de tafel, zodat de schouders ontspannen zijn - zorg voor een stoel met genoeg steun in de onderrug, of kies eens een fitnessbal om op te zitten - laat de handen af en toe even los van muis/toetsenbord tijdens het lezen of overleggen - draai elk kwartier even met nek en schouders om het los te houden - kijk elk kwartier even een tijdje in de verte ter voorkoming van hoofdpijn en ter ontspanning van de ogen Tips op maat of aanhoudende klachten? Maak eens een afspraak bij een van onze therapeuten en blijf er niet mee lopen. Wij zijn bereikbaar op 0597-612400.
 
Fyzigo Weekend Weetje... Wist u dat er veel kinderen zijn die problemen ondervinden op het gebied van zindelijkheid? Dat zindelijk worden helemaal niet zo vanzelfsprekend is voor iedereen? Onze kinderfysiotherapeute Sanne volgt de opleiding tot kinderbekkenfysiotherapeute en kan kinderen met zindelijkheidsproblemen helpen. Kinderen kunnen namelijk verschillende klachten ondervinden: - urineverlies - heel vaak moeten plassen - obstipatie - angst om te plassen of poepen - veel buikpijn - bedplassen U heeft geen verwijzing nodig en de eerste 18 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar. Behandelingen zijn mogelijk in de praktijk in Oude Pekela en ook in de praktijk in Nieuwe Pekela. Neem gerust contact met ons op om te kijken of Sanne wat voor uw zoon of dochter kan betekenen. Wij zijn maandag weer telefonisch bereikbaar op 0597-612400, of stuur in het weekend gerust een bericht via de mail zodat wij maandag met u contact kunnen opnemen: info@fyzigo.nl
 
Meer weten over het Fyzigo Corona-revalidatietraject? Op onze website hebben wij alle informatie voor u op een rijtje gezet. Over de behandeling, vergoeding vanuit de basisverzekering en waar wij u onder andere bij kunnen helpen. Blijf niet lopen met klachten na Corona, maar neem gerust contact met ons op. Zo kunnen we samen werken aan uw revalidatie. Of dit nou gaat om algemene dagelijkse levensverrichtingen of weer kunnen sporten, wij helpen u graag in uw herstel! Neem vrijblijvend contact met ons op, via 0597-612400, of stuur een bericht via de mail (info@fyzigo.nl) of onze website.
 
Fyzigo is een Menzis Topzorg praktijk! Een praktijk met het Menzis Topzorg predikaat heeft moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Onder andere op het gebied van de kwaliteit van de zorg, informatie, cliënt tevredenheid en extra service. Wij zijn dan ook trots op de toekenning van het predikaat!
 
Problemen met lopen, moeilijk opstaan uit de stoel, vermindering van kracht en conditie...het zijn slechts enkele voorbeelden van problemen waar onze fysiotherapeute Jacolien hulp in kan bieden. Ook problemen met traplopen of (regelmatig) vallen kunnen worden begeleid om meer zekerheid te krijgen. Jacolien volgt de specialisatie tot Geriatrie fysiotherapeut en werkt op onze locaties in Oude Pekela en Nieuwe Pekela. Daarnaast ziet Jacolien ook veel patiënten aan huis, wanneer dat voor de patiënt wenselijk is. Herkent u deze klachten? Bij uzelf of iemand die u kent? Neem eens contact met ons op om te kijken of Jacolien of een van onze andere therapeuten iets voor u kunnen betekenen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0597-612400 voor advies of het plannen van een afspraak.