Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Corona nieuws Fyzigo

In verband met het Corona-virus zitten wij in een bijzondere situatie, uiteraard volgen wij de RIVM richtlijnen.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen:

Lees meer.

Nieuws

De kop is er af! De wandelgroep in Nieuwe Pekela is vanochtend, tussen de buien door, van start gegaan. Donderdag gaat ook de wandelgroep in Oude Pekela van start, om 9.00 uur. Mocht u nog willen aansluiten bij een van de groepen of liever op een andere dag willen lopen, geef dit dan door aan Rene Beertema. Hij zorgt voor de indeling van de groepen en verzamelt overige wensen om te kijken of er nog meer opties geboden kunnen worden. Vandaag was in ieder geval een geslaagde (eerste) wandeling!
 
Wij doen mee aan de pilot! Er gaan twee wandelgroepen van start in Pekela, wie loopt er mee? Pekela Actief start in mei 2021 met twee wandelgroepen in Pekela om inwoners op een leuke en gezellige manier te laten bewegen. Er wordt gewandeld op maandag- en donderdagochtend. Een wandeling duurt ongeveer een uur en wordt afgesloten met koffie of thee. Opgave vooraf is verplicht. Lokaal sportakkoord Pekela Het opstarten van de wandelgroepen is een initiatief vanuit het Lokaal Sportakkoord Pekela. De wandelgroepen worden opgezet vanuit Pekela Actief, een samenwerking tussen welzijnsorganisatie De Badde en de gemeente Pekela, met als doel om inwoners van Pekela te laten bewegen. Naast het bewegen is het “alledaagse praatje” minstens zo belangrijk. Vooral in deze tijd is het een goede manier om de weerstand te verhogen en lichamelijk en geestelijk gezond te blijven. Iedereen kan gratis mee doen Er wordt gewandeld op de maandag in Nieuwe Pekela en donderdag in Oude Pekela van 9.00 tot 10.00 uur in groepjes van maximaal 4 personen op 1.5 meter afstand. Iedere week wordt er weer een andere route gelopen. De routes zijn ongeveer 4 a 5 kilometer lang en worden in een rustig tempo gelopen zodat iedereen mee kan doen. Deelname aan de wandelgroepen is geheel gratis. Opzet wandelgroepen De wandelgroepen starten om 09:00 uur en worden begeleid door Margriet Roelfsema-Bakker en Rita Visser van Fyzigo Fysiotherapie. Daarnaast sluiten ook verschillende medewerkers van welzijnsorganisatie de Badde aan. Nieuwe Pekela Op maandag 03/05 - 10/05 - 17/05 - 31/05 - 07/06 - 14/06 - 21/06 - 28/06. Start om 09:00 uur bij Sporthal de Spil Oude Pekela Op donderdag 06/05 - 20/05 - 27/05 - 03/06 - 10/06 - 17/06 - 24/06 - 01/07. Start om 09:00 uur bij MFC De Binding Opgave en coronamaatregelen Het vooraf opgeven voor een wandelgroep is verplicht om ervoor te zorgen dat er in groepjes van maximaal 4 personen wordt gewandeld op 1.5 meter afstand. Opgeven kan door uw voor-, achternaam en telefoonnummer te mailen naar r.beertema@debadde.nl Hierbij geldt vol = vol! Het betreft een pilot van enkele weken om te kijken hoeveel animo er is. Heeft u specifieke wensen of andere ideeën? Laat het gerust weten! #pekelaactief #wandelgroepen #bewegen #gezond #leuk #gezellig #koffietogo #fyzigo #sporthaldespil #mfcdebinding #debadde #gemeentepekela #lokaalsportakkoord #oudepekela #nieuwepekela
 
Wandelen is altijd goed, of het nou van of naar het werk is, tussendoor in de pauze of gewoon op een vrije dag....Wandelen is goed voor onze fysieke en mentale gezondheid. Binnenkort heeft Fyzigo ook erg leuk wandelnieuws! Benieuwd? Blijf ons volgen om op de hoogte te blijven!
 
Goede vrijdag is dit jaar bij Fyzigo wel erg goed...wij scoorden namelijk een 9.3 op het certificaat van ons klanttevredenheidsonderzoek van Qualizorg over het tweede half jaar van 2020! In het tweede deel van 2020 hebben wij 178 beoordelingen mogen ontvangen met een gemiddelde (algemene) tevredenheid van 9.3, daar zijn wij erg trots op en dankbaar voor. Daarnaast blijkt ook de loyaliteit en bereidheid om ons aan te bevelen bij derden erg positief te zijn met een score van 80 (tussen -100 en 100). #Qualiview Benieuwd of wij ook wat voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, dit mag op 0597-612400 om te kijken wat wij voor u kunnen doen.
 
Door de corona pandemie is de groep thuiswerkers groter dan ooit. Weet u waar u op kunt letten voor een goede werkhouding? Onze collega Marinka heeft een paar tips: - zorg dat het scherm op ooghoogte staat - de armen moet kunnen rusten op het bureau/de tafel, zodat de schouders ontspannen zijn - zorg voor een stoel met genoeg steun in de onderrug, of kies eens een fitnessbal om op te zitten - laat de handen af en toe even los van muis/toetsenbord tijdens het lezen of overleggen - draai elk kwartier even met nek en schouders om het los te houden - kijk elk kwartier even een tijdje in de verte ter voorkoming van hoofdpijn en ter ontspanning van de ogen Tips op maat of aanhoudende klachten? Maak eens een afspraak bij een van onze therapeuten en blijf er niet mee lopen. Wij zijn bereikbaar op 0597-612400.
 
Fyzigo Weekend Weetje... Wist u dat er veel kinderen zijn die problemen ondervinden op het gebied van zindelijkheid? Dat zindelijk worden helemaal niet zo vanzelfsprekend is voor iedereen? Onze kinderfysiotherapeute Sanne volgt de opleiding tot kinderbekkenfysiotherapeute en kan kinderen met zindelijkheidsproblemen helpen. Kinderen kunnen namelijk verschillende klachten ondervinden: - urineverlies - heel vaak moeten plassen - obstipatie - angst om te plassen of poepen - veel buikpijn - bedplassen U heeft geen verwijzing nodig en de eerste 18 behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering voor kinderen tot 18 jaar. Behandelingen zijn mogelijk in de praktijk in Oude Pekela en ook in de praktijk in Nieuwe Pekela. Neem gerust contact met ons op om te kijken of Sanne wat voor uw zoon of dochter kan betekenen. Wij zijn maandag weer telefonisch bereikbaar op 0597-612400, of stuur in het weekend gerust een bericht via de mail zodat wij maandag met u contact kunnen opnemen: info@fyzigo.nl
 
Meer weten over het Fyzigo Corona-revalidatietraject? Op onze website hebben wij alle informatie voor u op een rijtje gezet. Over de behandeling, vergoeding vanuit de basisverzekering en waar wij u onder andere bij kunnen helpen. Blijf niet lopen met klachten na Corona, maar neem gerust contact met ons op. Zo kunnen we samen werken aan uw revalidatie. Of dit nou gaat om algemene dagelijkse levensverrichtingen of weer kunnen sporten, wij helpen u graag in uw herstel! Neem vrijblijvend contact met ons op, via 0597-612400, of stuur een bericht via de mail (info@fyzigo.nl) of onze website.
 
Fyzigo is een Menzis Topzorg praktijk! Een praktijk met het Menzis Topzorg predikaat heeft moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Onder andere op het gebied van de kwaliteit van de zorg, informatie, cliënt tevredenheid en extra service. Wij zijn dan ook trots op de toekenning van het predikaat!
 
Problemen met lopen, moeilijk opstaan uit de stoel, vermindering van kracht en conditie...het zijn slechts enkele voorbeelden van problemen waar onze fysiotherapeute Jacolien hulp in kan bieden. Ook problemen met traplopen of (regelmatig) vallen kunnen worden begeleid om meer zekerheid te krijgen. Jacolien volgt de specialisatie tot Geriatrie fysiotherapeut en werkt op onze locaties in Oude Pekela en Nieuwe Pekela. Daarnaast ziet Jacolien ook veel patiënten aan huis, wanneer dat voor de patiënt wenselijk is. Herkent u deze klachten? Bij uzelf of iemand die u kent? Neem eens contact met ons op om te kijken of Jacolien of een van onze andere therapeuten iets voor u kunnen betekenen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0597-612400 voor advies of het plannen van een afspraak.
 
Naar de fysiotherapeut bij schrijfproblemen? Jazeker! Onze kinderfysiotherapeut Sanne kan kinderen met schrijfproblematiek helpen. En wist u dat er 18 behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar bij kinderfysiotherapie? Schrijven is niet alleen motorisch belangrijk voor een kind, maar is ook van groot belang voor het leren lezen en automatiseren. Ziet u problemen bij het schrijven van uw kind? Of kent u iemand die misschien baat heeft bij begeleiding op dit gebied? Neem gerust contact met ons op om onze fysiotherapeute Sanne eens mee te laten kijken en u van advies te voorzien. Naast kinderfysiotherapeute is Sanne in opleiding als kinderbekkenfysiotherapeute. Dus ook bij klachten op het gebied van zindelijkheid kan zij kinderen helpen. Bel gerust op 0597-612400 om eens te overleggen wat Sanne voor u/uw kind kan betekenen.
 
Wat schitterend ouderwets winters weer! Natuurlijk hebben we vandaag ons uiterste best gedaan om onze beide locaties in Oude Pekela (Het Dokhuis) en Nieuwe Pekela (De Spil) goed begaanbaar te maken voor de maandag. Zo snel bij ons geen code rood 😉🥶💪🏼.
 
De afgelopen weken hebben wij al verschillende bezoekers mogen ontvangen op onze nieuwe praktijk aan de Beukenlaan 3 in Nieuwe Pekela. Zowel in als rondom de praktijk, want door de rustige ligging zien wij de eekhoorns en reeën door de 'achtertuin' lopen. Ook komt bijna dagelijks onze Fyzigo Fazant even een kijkje nemen! Benieuwd naar de mogelijkheden op onze praktijk in Nieuwe Pekela? Naast fysiotherapie bieden wij ook verschillende specialisaties aan, zoals manuele therapie, kinderfysiotherapie, geriatrische fysiotherapie, echografie, shockwave en dry needling. Ook voor diverse revalidatie trainingen kunt u bij ons terecht zoals na operaties, bij COPD, bij hart en vaat problematiek en na COVID. Meer weten? Bel gerust op 0597-612400 om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.
 
❄ Wat een prachtige witte wereld, maar het kan ook verraderlijk glad zijn! ❄ De Fyzigo tip van de dag: loop tijdens gladde omstandigheden als een pinguïn 🐧. Ja, het ziet er misschien iets minder charmant uit, maar het is wel veiliger. Dè tips voor lopen als een pinguïn 🐧: 1. Loop niet op de voorvoet en neem kleinere passen 2. Draag stevige schoenen met goede (anti-slip) zolen 3. Gebruik de armen voor evenwicht 4. Neem geen extra ballast mee Toch een ongelukje door de gladde omstandigheden? Neem gerust contact met ons op, onze therapeuten staan voor u klaar!
 
Wij wensen u een gelukkig, gezond en vitaal 2021 toe, namens het gehele team van Fyzigo Fysiotherapie! Ook in 2021 kunt u weer bij ons terecht voor uw behandelingen, op onze locatie in Oude Pekela en onze nieuwe locatie in Nieuwe Pekela! Wij staan weer voor u klaar in het nieuwe jaar.
 
Het volledige team van Fyzigo wenst u fijne feestdagen en een gezond en vitaal 2021 toe!