Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Nieuws

Draagconsult Wil je leren om je kind ergonomisch te dragen door middel van een draagdoek of ergonomische drager, dan kan dit bij onze kinderfysiotherapeut. Sanne heeft een cursus tot kinderfysiotherapeutisch draagconsulent gevolgd om jou te kunnen helpen met al je vragen op het gebied van ergonomisch dragen. Dragen kan een uitkomst bieden voor onrustige baby’s die veel huilen. De baby is lekker dicht bij de ouder en kan makkelijk getroost worden, maar de ouder heeft zijn/haar handen vrij. Het dragen werkt ontspannend.Voor baby’s met reflux kan het dragen prettig te zijn omdat de kinderen dan rechtop zitten. Andere voorbeelden waarbij het dragen een uitkomst kan bieden zijn: - Kinderen die erg slap zijn - Kinderen met downsyndroom - De onrustige/huilbaby - Kinderen met heupdysplasie - Baby met een voorkeurshouding - De premature baby
 
Wist u dat u ook voor kinderfysiotherapie bij ons terecht kunt? Voor meer informatie of het maken van een afspraak kijk op onze website https://www.fyzigo.nl/ Sanne Haverkamp, geregistreerd kinderfysiotherapeut
 
Vandaag na 2 stageperiodes en totaal 40 weken afscheid genomen van onze stagiair Jan Stuursma. Met nog 1 stage te gaan mag Jan zich bijna fysiotherapeut noemen. Jan veel succes en plezier tijdens je laatste stage en we hopen dat je net zo gaat genieten in dit mooie vak als wij👍🏻💐😁
 
Meer bewegen voor ouderen! Een mooi voorbeeld van waar een wil is..... Prachtig!
 
Wij wensen u een hele goede jaarwisseling en vooral een heel gezond 2018. We hopen voor u dat u niet in onze handen valt het komende jaar 😉. ......Mocht dat wel zo zijn dan kunt u ook in 2018 rekenen op onze uiterste inspanning om ook u snel en goed te kunnen helpen met uw fysieke klachten en beperkingen als gevolg van blessures, operaties e.d. We blijven doorontwikkelen dus hou onze Facebook site in de gaten voor al het nieuws wat 2018 ons gaat brengen om u nog beter en sneller van dienst te kunnen zijn.
 
Het team van Fyzigo wenst u hele fijne feestdagen. Onze openingstijden zijn iets gewijzigd de komende kerstvakantie periode. Vrijdag 22/12: vanaf 14 uur gesloten (onze kerstborrel) Maandag 25/12 en dinsdag 26/12: gesloten Woensdag 27/12 t/m vrijdag 29/12: 7 - 18 uur geopend. Maandag 1/1: gesloten Dinsdag 2/1 t/m vrijdag 5/1: 7 - 18 uur geopend. Gedurende de school vakantie vervallen de avondlessen. Overdag bent u van harte welkom om vrij te trainen.
 
Ook in het Dokhuis hebben we ons best gedaan het een beetje sfeervol aan te kleden voor de komende periode. Mede met hulp van Boetiek Fleur. En voor onze cliënten hebben we in deze periode ook een kleine attentie. Kerst is best leuk.
 
Goed initiatief van Treant Zorggroep! Ook bij Fyzigo kunt u terecht bij onze bekkenfysiotherapeut Anita Drent-Meesman voor behandeling van ontlastingsproblemen, met en zonder verwijzing van huisarts of specialist.
 
Heeft u een laag inkomen maar u wilt toch graag goed verzekerd zijn voor bijvoorbeeld fysiotherapie? Wellicht dat u in aanmerking komt voor de collectiviteits zorg verzekering van de gemeente en Menzis.
 
Na bijna 4 jaar werd het toch tijd voor een nieuwe groepsfoto van ons fysioteam....en natuurlijk Rita 📷😊.
 
Fyzigo is een Master opgeleid fysiotherapeut rijker. Kinderfysiotherapeute Sanne Haverkamp heeft afgelopen week haar Master of Science diploma Kinderfysiotherapie in ontvangst mogen nemen. En natuurlijk zijn we ontzettend trots op haar prestatie. De Master opleiding kinderfysiotherapie van de Hogeschool Utrecht is een 3 jarige specialisatie, na de opleiding fysiotherapie. Het accent ligt op de wetenschappelijke, maar ook praktische kant van het beoordelen en indien nodig, behandelen van kinderen met zowel eenvoudige als zeer complexe ontwikkelingsgerichte motorische problemen. Ook het gericht adviseren en ondersteunen van ouders of andere zorgverleners in het zorgproces rondom een kind is een belangrijke taak van een Master Kinderfysiotherapeut. Sanne werkt zowel als kinderfysiotherapeute voor Fyzigo in Pekela (locatie de Molenhof) en Winschoten (onderwijszorgcentrum de Stuwe / de Meentschool) als ook voor fysiotherapie Nanda Jager in Bellingwolde. Indien er vragen bij u leven t.a.v. de ontwikkeling van uw kind kunt u Sanne bereiken via info@fyzigo.nl | 0597-612400. Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Kinderen tot 2 jaar worden over het algemeen aan huis gezien. Meer informatie vindt u op onze website www.fyzigo.nl
 
Zondag 29 maart organiseert brandweer Veendam een zeer goed verzorgde 112 mountainbike toertocht. Als Fyzigo staan we hier natuurlijk volledig achter (een beetje meer bewegen kan voor ons ook geen kwaad) . Kijk voor meer info op www.brandweerveendam.nl , Schrijf je snel in en doe gewoon lekker mee!
 
Dit zijn nou van die momenten waar je als fysio erg blij van wordt. Bijna gestopt met zwemmen vanwege een langslepende blessure, kortdurend behandeld en nu Nederlands kampioen 4x 50 vrij, zilver op de 4x 100 vrij en brons op de 4 x 100 wissel en de 50 vrij brons. Trots op je doorzettingsvermogen Karin Groen
 
Gisteren de presentatie van Running team Oudman-Valkema sport in Veendam. Ook Fyzigo fysiotherapie was daarbij aanwezig. Fyzigo Fysiotherapie gaat de fysiotherapeutische begeleiding verzorgen van dit hardloopteam. En daar zijn wij natuurlijk erg blij mee.
 
Vakwerk begint bij de basis! @ Medisch en verpleegcentrum Pekela!
 
Het team van Fyzigo Fysiotherapie wenst u een hele goede jaarwisseling, een heel gezond en bovenal een beweeglijk 2015. Wil het bewegen gaandeweg het jaar toch even niet meer zoals u zich heeft voorgenomen, dan staan we ook in 2015 vanzelfsprekend weer voor u klaar. Medio oktober 2015 verhuist Fyzigo Fysiotherapie naar het nieuwe Medisch en Verpleegcentrum aan de Raadhuislaan 47 in Oude Pekela. Wij kijken er naar uit!
 
Ina van Boetiek Fleur heeft weer goed haar best gedaan. #nuechtkerstgevoel. Dank daarvoor.
 
Gisteravond de spinning marathon K6 tegen kanker bij Sport & Gezondheidscentrum Ron Haans Winschoten. Ook onze fysiotherapeute Marijke Griffioen heeft de 4 uur durende 'zit' volbracht. Top!
 
Vanaf zijn werkplek in het gemeentehuis houdt onze burgervader Meindert Schollema de bouw van het Medisch en Verpleegcentrum Centrum Pekela scherp in de gaten! Wat kan er nog mis gaan #nieuweburen 😉.
 
Ook in 2015 zijn er nog zorgverzekeraars die een aanvullende polis bieden voor onbeperkte vergoeding fysiotherapie...Indien noodzakelijk natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan indicaties als reuma waarvoor geen vergoeding meer vanuit de basisverzekering gegeven wordt. Ons advies: wees kritisch en neem even de tijd om een goede polis te kiezen welke past bij uw redelijkerwijs te verwachten zorgbehoefte in 2015. Zie ook www.defysiotherapeut.com