Voet en enkelklachten

Voet en enkelklachten variëren van hielpijn tot verstuikingen. Onze deskundige therapeuten analyseren en behandelen deze aandoeningen met zorg, om de oorzaak te achterhalen en effectieve oplossingen te bieden voor een snel herstel.

Fyzigo biedt een effectieve behandeling voor voet- en enkelklachten. De behandeling is gericht op het verminderen van de klachten zoals pijn en stijfheid en het verbeteren van de functie waarbij ook wordt ingezet op preventie. 

Behandelmethoden

Dankzij een grote verscheidenheid aan therapeuten kunnen diverse behandelmethoden worden ingezet voor de behandeling van voet- en enkelklachten. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling van hielspoor en hielpijn middels shockwave, of oefentherapie bij enkelblessures. Nadat er eerst onderzoek wordt verricht, waarbij gebruik gemaakt kan worden van echografie, wordt een behandelplan voorgelegd.

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut kan gebruik maken van massagetechnieken, shockwave of Dry Needling om voet- en enkelklachten te behandelen en verminderen.

Oefentherapie

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling van voet- en enkelklachten. Oefeningen helpen om de spieren te versterken en de functie te verbeteren.

Apparatuur

Fyzigo maakt gebruik van verschillende apparaten en technieken om de behandeling te ondersteunen, zoals een echografieapparaat, shockwave of Dry Needling.

Specifieke klachten

Fyzigo behandelt een breed scala aan voet- en enkelklachten, waaronder:

Hielspoor en hielpijn

Hielspoor is een aandoening waarbij er een verkalking ontstaat aan de onderkant van de hiel. Dit kan leiden tot pijn bij het lopen of staan. Bij hielspoor en hielpijn kan een echo worden gemaakt om te kijken wat er exact speelt. In veel gevallen is Shockwave hiervoor een zeer geschikte behandelmethode.

(Sport)blessures

Blessures aan de voet of enkel komen veel voor, zowel bij jong als oud. Wij hebben veel ervaring in de behandeling van (sport)blessures en kunnen daarbij gebruik maken van aanvullend onderzoek zoals echografie.

Behandelplan

De fysiotherapeut stelt een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op de individuele klachten en behoeften van de cliënt. Het behandelplan kan bestaan uit een combinatie van de bovengenoemde behandelmethoden. Waar voor de ene klacht meer wordt ingezet op oefentherapie zal bij een klacht aan de hiel, zoals hielspoor of hielpijn misschien weer worden ingezet op shockwave therapie. 

Resultaten

De behandeling van voet- en enkelklachten bij Fyzigo is vaak effectief in het verminderen van pijn en stijfheid, het verbeteren van de functie en het voorkomen van herhaling. De meeste cliënten merken al na een paar behandelingen verbetering.

Contact

Voor meer informatie over de behandeling van voet- en enkelklachten zoals bijvoorbeeld hielspoor bij Fyzigo, kunt u contact opnemen met de praktijk. Wij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Contact?

Direct zelf contact opnemen kan op 0597-612400. Liever dat wij contact opnemen? Laat via de knop hieronder de contactgegevens achter en wij doen de rest. 

 

Ons aanbod

Locaties

Locatie Oude Pekela

Medisch & Verpleegcentrum Het Dokhuis in Oude Pekela

Adres
Openingstijden
  • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
  • Dinsdag van 07:00 t/m 20:00 uur
  • Woensdag van 07:00 t/m 20:00 uur
  • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
  • Vrijdag van 07:00 t/m 18:30 uur
Locatie Nieuwe Pekela

Locatie Nieuwe Pekela, naast Sporthal De Spil

Adres
Openingstijden
  • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
  • Dinsdag van 07:00 t/m 21:00 uur
  • Woensdag van 07:00 t/m 18:00 uur
  • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
  • Vrijdag van 07:00 t/m 20:00 uur
bijv. Henk Smit
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gebeld worden?
bijv. Henk Smit
bijv. info@fyzigo.nl
bijv. 01-01-1991
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gemailed worden?