Heup-, been- en voetklachten

Een sportblessure, revalidatie na een operatie of klachten door artrose? Het zijn slechts enkele voorbeelden van klachten aan heup, been of voet. Dankzij echografisch onderzoek in combinatie met verschillende behandelmogelijkheden kunnen wij veel van deze klachten goed behandelen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

Heup-, been- en voetklachten zijn veelvoorkomende klachten die het dagelijks leven en het sportieve leven kunnen belemmeren. De klachten kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan factoren, zoals overbelasting, een blessure of slijtage.

Behandelmethoden

De behandeling van heup-, been- en voetklachten bij Fyzigo wordt per persoon afgestemd. Na onderzoek, waarbij eventueel een echo kan worden gemaakt, wordt de behandeling gestart. Dit kan door gebruik te maken van een of meer van onderstaande therapieën:  

Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut kan gebruik maken van massagetechnieken, shockwave of Dry Needling om heup-, been en voetklachten te behandelen en verminderen.

Manuele therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie waarbij de therapie kan helpen om de bewegingsvrijheid te verbeteren en de pijn te verminderen.

Oefentherapie

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling van heup-, been- en voetklachten. Oefeningen helpen om de spieren te versterken en de functie te verbeteren.

Apparatuur

Fyzigo maakt gebruik van verschillende apparaten om de behandeling te ondersteunen, zoals een echografieapparaat, shockwave of door inzet van Dry Needling. 

Behandelplan

De fysiotherapeut stelt een persoonlijk behandelplan op dat is afgestemd op de individuele klachten en behoeften van de cliënt. Het behandelplan kan daardoor ook bestaan uit een combinatie van de bovengenoemde behandelmethoden.

Resultaten

De behandeling van heup-, been- en voetklachten bij Fyzigo is vaak effectief in het verminderen van pijn en stijfheid, het verbeteren van de functie en het voorkomen van herhaling. De meeste cliënten merken al na een paar behandelingen verbetering.

Tips voor het verminderen van heup-, been- en voetklachten

Naast de behandeling bij Fyzigo zijn er ook een aantal dingen die u zelf kunt doen om heup-, been- en voetklachten te verminderen. Enkele tips zijn:

 • Zorg voor een goede houding
 • Neem voldoende rust
 • Beweeg regelmatig
 • Zorg voor een goede warming-up bij intensievere activiteiten

Contact

Voor meer informatie over de behandeling van heup-, been- en voetklachten bij Fyzigo kunt u contact opnemen met de praktijk. Wij staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden.

Contact?

Direct zelf contact opnemen kan op 0597-612400. Liever dat wij contact opnemen? Laat via de knop hieronder de contactgegevens achter en wij doen de rest. 

 

Ons aanbod

Locaties

Locatie Oude Pekela

Medisch & Verpleegcentrum Het Dokhuis in Oude Pekela

Adres
Openingstijden
 • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
 • Dinsdag van 07:00 t/m 20:00 uur
 • Woensdag van 07:00 t/m 20:00 uur
 • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
 • Vrijdag van 07:00 t/m 18:30 uur
Locatie Nieuwe Pekela

Locatie Nieuwe Pekela, naast Sporthal De Spil

Adres
Openingstijden
 • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
 • Dinsdag van 07:00 t/m 21:00 uur
 • Woensdag van 07:00 t/m 18:00 uur
 • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
 • Vrijdag van 07:00 t/m 20:00 uur
bijv. Henk Smit
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gebeld worden?
bijv. Henk Smit
bijv. info@fyzigo.nl
bijv. 01-01-1991
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gemailed worden?