Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Postpartum Consult

 

Ga je binnenkort bevallen of ben je net bevallen? Dan is deze informatie op jou van toepassing.

Veel vrouwen blijven na de bevalling met vragen zitten over veranderingen met betrekking tot plassen, ontlasting, gemeenschap of pijn in het bekken(bodem)gebied. Ook kunnen er vragen zijn over wanneer weer te beginnen met sporten of buikspieroefeningen en hoe dit op te bouwen.  De meeste van deze veranderingen zijn direct na de bevalling merkbaar en verdwijnen binnen 6 weken. Echter, als je na deze periode nog vragen of klachten hebt, loop er dan niet mee door, maar vraag om advies!  De bedoeling van het consult is het verkrijgen van advies en informatie, om een zo optimaal mogelijk herstel van bekken en bekkenbodem te bewerkstelligen, en het voorkomen van klachten in de toekomst. Zo kunt je met behulp van gerichte adviezen en oefeningen verantwoord herstellen en het sporten weer hervatten.

Wat houdt het consult in?

Het Intake consult start met een uitgebreid vraaggesprek. Hierin wordt gevraagd naar veranderingen die mogelijk zijn opgetreden op het gebied van:

  • Plassen
  • Ontlasten
  • Seksuele klachten
  • Verzakkingsklachten (zwaar gevoel)
  • Pijnklachten rondom litteken
  • Pijnklachten in de bekkenbodem
  • Houding en beweging

Onderzoek

Vervolgens zal de bekkenbodemfunctie onderzocht worden. Dit kan een inwendig onderzoek zijn, omdat dit een grote meerwaarde heeft voor het stellen van een goede diagnose.  Tijdens het onderzoek zal er uitleg gegeven worden over het functioneren van de bekkenbodem en er wordt direct aangeleerd hoe je de bekkenbodem kunt trainen. Ook wordt het herstel van de buikspieren beoordeeld en kun je gerichte oefeningen meekrijgen om de buikspieren weer te gaan trainen. Na dit consult ga je zelf twee maanden met de adviezen en oefeningen aan de slag. Hierna volgt een telefonische evaluatie, waarbij bij onvoldoende resultaat overgegaan kan worden tot behandeling. Bij complexe problematiek is het beter om eerder over te gaan tot behandeling.

Vergoeding

Voor een postpartum consult bekkenfysiotherapie maakt je zelf een afspraak. Dit kan via de telefoon 0597-612400 of via de mail info@fyzigo.nl. Geef bij de aanmelding aan dat het om een postpartum consult gaat. Het consult kan worden vergoed uit je aanvullende verzekering. Bent u niet aanvullend verzekerd? U kunt het tarief hier vinden

Wie bieden deze therapie aan?

Anita Drenth-Meesman

  • Fysiotherapeute
  • Bekkenfysiotherapeute
  • Hartrevalidatie
Meer informatie