Afspraak maken of wijzigen?
Bel Rita: 0597 612 400

 

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Brandweer-Fit training

Fyzigo heeft een sterke binding met de brandweer van de regio Oost Groningen. Fysiotherapeut Alex Ottens is actief brandweer vrijwilliger voor de korpsen Oude- en Nieuwe Pekela. Vanwege deze binding heeft Fyzigo de zogenaamde Brandweer-Fit trainingen in het leven geroepen.

Unieke training

De brandweer-Fit training is een unieke mogelijkheid voor de actieve brandweermedewerker om zijn of haar conditie op peil te houden of om zich op te trainen naar de periodieke taakspecifieke conditietest.

Elke actieve brandweermedewerker moet deze test doorstaan om ook daadwerkelijk de brandweertaak te mogen uitvoeren. Tijdens deze test moet de brandweermedewerker een aantal specifieke oefeningen achter elkaar uitvoeren welke men tijdens inzet tegen kan komen. De test wordt in volle uitrusting, met ademlucht en  onder tijdsdruk  uitgevoerd.

De Brandweer-Fit training is er op gericht om met name die spiergroepen te trainen waar tijdens een inzet veelal extra aanspraak op gemaakt wordt. Denk bijvoorbeeld aan specifieke rug training om beter opgewassen te zijn tegen het langdurig dragen van een ademluchttoestel tijdens een brandweer inzet of oefening.

Tijdens een inzet wordt met vaak name in het eerste half uur veel van de brandweermedewerker gevraagd op fysiek vlak. De piekbelasting en de warmte stuwing in het lichaam kan in deze fase behoorlijk oplopen. Tijdens de Brandweer-Fit training wordt dan ook extra aandacht besteed aan met name het trainen van de piekbelasting. De brandweer medewerker kan zo zijn eigen  fysieke grenzen leren kennen en uitbreiden.

Blessure begeleiding

Ook wanneer de brandweer medewerker uitgevallen is naar aanleiding van bijvoorbeeld een blessure staat Fyzigo klaar om hem of haar weer te behandelen en of te begeleiden naar de repressieve taak of de taakspecifieke conditietest (PPMO).

Elke dinsdag avond van 19.00 uur tot 20.30 uur, Fyzigo locatie zorgcentrum de Molenhof.

Handig om te weten

  • Met het Brandweer-Fit abonnement kan de brandweer medewerker, tegen gereduceerd tarief, onbeperkt gebruik maken van het vrije trainen en op dinsdag avond van 19 uur tot 20.30 uur en meedoen met de Brandweer-Fit groepstraining bij Fyzigo locatie de Molenhof.
  • De kosten van de Brandweer-Fit training worden op aanvraag verstrekt.

Wie bieden deze therapie aan?

Melina Congiu (BIG: 09912131004)

  • Fysiotherapeut
  • Fitness A + B trainer
Meer informatie