Uitnodiging seminar 'Passende zorg in Pekela'

De eerstelijnszorg verandert, ook in Pekela. Doe je mee?

Wanneer:

Donderdag 8 februari 2024

Waar:

Sporthal De Spil, Beukenlaan, 1 Nieuwe Pekela

Voor wie:

Zorg organisaties en medewerkers werkzaam in Pekela: huisartsen, paramedici, POH’s, welzijns medewerkers (De Badde), thuiszorgorganisaties, dorpsbelangen e.d. 

Tijd:

Inloop:  12.45 uur  

Start:     13.15 uur

Einde:    18.30 uur

Opgave:

Kosten:  

Uiterlijk vrijdag 2 februari via het digitale aanmeld formulier op deze pagina. Inschrijving is per persoon.

Dit Seminar wordt u kosteloos aangeboden door Huisartsenpraktijk B75 en Fyzigo Leefstijl-Revalidatie -Therapie.

Zie hiervoor ook onze  aanmeldvoorwaarden 


Voorlopig Programma

12.45 uur Inloop

13.15 uur drs. Ferry Koper. Epidemioloog en strategisch adviseur innovaties en nieuwe netwerken in zorg, vitaliteit en gezondheid.

15.00 uur Pauze

15.15 uur Pitch 1: Erwin Hensbergen: 2 Diabeat 

15.30 uur Pitch 2: Eva Raga Oroño / Fyzigo: Go Go kids beweeggroep

16.00 uur Omdenkshow

16.45 uur Soep en broodjes 

17.15 uur Wouter Hulstijn en Stephan Lap: Zorgvisie gemeente Pekela 

17.35 uur Huisartsenpraktijk B75 / Fyzigo : Passende zorg in Pekela  

18.00 uur Netwerk Borrel

18.30 uur Einde 

Op 8 februari 2024 organiseren Huisartsenpraktijk B75 en Fyzigo Leefstijl - Revalidatie -Therapie een zorg seminar in De Spil in Nieuwe Pekela waar alle eerstelijns zorg organisaties / zorgverleners en welzijn medewerkers werkzaam in Pekela voor uitgenodigd zijn. Kortom huisartsen, paramedici, POH’s, welzijns medewerkers (De Badde), thuiszorgorganisaties, maar ook dorpsbelangen e.d. 

We staan aan de vooravond van grote veranderingen in de wijze waarop we de zorg in Nederland, in de regio en in onze wijk organiseren. De zorgvraag wordt steeds groter, de personeelstekorten lopen op en de kosten rijzen de pan uit. We zullen met steeds minder zorgverleners steeds meer zorg moeten leveren, simpelweg omdat er steeds meer mensen zorg nodig zullen hebben, maar er tegelijk steeds minder zorgverleners zullen zijn. Dat vraagt verandering in denken en doen in hoe we de zorg in zijn algemeenheid in de toekomst gaan organiseren in Nederland, in de regio en bij ons in de wijk. Het moet beter en efficiënter. In het IZA (integraal zorgakkoord) zijn door alle zorgverleners in Nederland afspraken gemaakt hoe de zorg anders te organiseren. 

In dit seminar neemt Ferry Koper ons mee in de wereld van het IZA, de regionalisering van de zorg en de term passende zorg in de wijk. Ferry Koper begeleidt zowel landelijk als regionaal zorgorganisaties bij deze veranderingen. We zijn dan ook enorm blij hem hier in Pekela te mogen ontvangen als spreker. 

Naast Ferry Koper zullen er een aantal Pitches zijn van voorbeeld projecten die momenteel in Pekela in ontwikkeling zijn zoals 2Diabeat en de multidisciplinaire Go Go kids beweeggroep. 

Huisartsen praktijk B75 en Fyzigo Leefstijl - Revalidatie -Therapie zullen ook een inkijk geven mbt de voortgang van de plannen voor nieuwe huisvesting voor de (passende) gezondheidszorg in Nieuwe Pekela.

Ook de gemeente Pekela zal een korte kijk geven op haar visie van de toekomstige zorg in Pekela. 

Laat je daarnaast ook verassen door De Omdenkshow. Een show vol humor die nieuwe inzichten en handvatten biedt om anders naar problemen en veranderingen te gaan kijken.

We hopen dat alle zorgverleners in Pekela zich na dit seminar bewust zijn van alle veranderingen die er op ons afkomen en actief mee gaan participeren om passende zorg optimaal te implementeren in Pekela.

Deze bijeenkomst zien we dan ook als basis voor een betere en efficientere samenwerking tussen zorg, sport en welzijns organisaties in Pekela.

Betere samenwerking begint door elkaar beter te leren kennen dus....Mis het niet! 

Meld je aan voor vrijdag 2 februari 2024 om 12 uur.

Nog vragen? Neem dan bij voorkeur per email contact op met Alex Ottens, praktijkmanager Fyzigo.

alex.ottens@fyzigo.nl

0651174166

Aanmelding seminar 'Passende zorg in Pekela' op 8 februari 2024