Parkinson

Lijdt u aan de ziekte van Parkinson, dat heeft u zeer waarschijnlijk ook last van bewegingsklachten, zoals beven, stijve spieren, traag bewegen en een gebogen houding. Door actief te blijven en uw conditie en kracht te trainen, zorgt u ervoor dat u minder last heeft van deze klachten. De Parkinson fysiotherapeute van Fyzigo kan u hierbij begeleiden. Onze fysiotherapeute Jacolien Bloemhof-Doorn is aangesloten bij ParkinsonNet Groningen Oost, het lokale netwerk van zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van Parkinson.

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een chronische hersenziekte. De ziekte heeft een achteruitgang van het hele lichaam en soms ook dementie tot gevolg. Parkinson kan problemen geven bij dagelijkse activiteiten zoals lopen, omdraaien in bed en praten. Ook kunnen geheugenstoornissen, slaapproblemen, depressies, concentratieproblemen en persoonlijkheidsveranderingen optreden. Andere veelvoorkomende klachten zijn pijn, incontinentie en stoornissen met de seksualiteit en de spijsvertering. Blijven bewegen en actief blijven is essentieel om zoveel mogelijk te kunnen blijven doen. Om op een verantwoorde manier aan uw kracht en conditie te werken, kunt u zich laten begeleiden door de Parkinsontherapeute. Zij is als geen ander op de hoogte van de specifieke klachten en beperkingen van patiënten met de ziekte van Parkinson.

Contact?

Direct zelf contact opnemen kan op 0597-612400. Liever dat wij contact opnemen? Laat via de knop hieronder de contactgegevens achter en wij doen de rest. 

 

De behandeling

De Parkinsontherapeute werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de klachten die bij de ziekte horen. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. De therapeute adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert zij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

ParkinsonNet Groningen Oost

Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen op verschillende gebieden problemen ontstaan. Hierdoor zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. De zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van Parkinsonpatiënten hebben zich verenigd in het landelijke netwerk ParkinsonNet. De zorgverleners die aangesloten zijn bij dit netwerk werken intensief samen. Daardoor zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de ziekte van Parkinson en de Parkinsontherapeute van Fyzigo? Kijk op de website van ParkinsonNet

Locaties

Locatie Oude Pekela

Medisch & Verpleegcentrum Het Dokhuis in Oude Pekela

Adres
openingstijden
  • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
  • Dinsdag van 07:00 t/m 20:00 uur
  • Woensdag van 07:00 t/m 20:00 uur
  • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
  • Vrijdag van 07:00 t/m 18:30 uur
Locatie Nieuwe Pekela

Locatie Nieuwe Pekela, naast Sporthal De Spil

Adres
openingstijden
  • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
  • Dinsdag van 07:00 t/m 21:00 uur
  • Woensdag van 07:00 t/m 18:00 uur
  • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
  • Vrijdag van 07:00 t/m 20:00 uur
bijv. Henk Smit
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gebeld worden?
bijv. Henk Smit
bijv. info@fyzigo.nl
bijv. 01-01-1991
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gemailed worden?