Onze werkwijze

U heeft zich bij ons aangemeld of u bent verwezen voor een behandeling bij onze praktijk. Hoe gaat het dan verder? Hieronder leest u hoe we gestructureerd te werk gaan om u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen of u beter om te leren gaan met uw klachten. 

Onderzoek

Komt u voor het eerst bij Fyzigo, dan probeert de fysiotherapeut in een uitgebreide intake uw klacht zo goed mogelijk in kaart te brengen. Dat doet hij of zij door gericht vragen te stellen. Daarna volgt een uitvoerig lichamelijk onderzoek. Fyzigo heeft de mogelijkheid om, als het nodig is, gebruik te maken van echografisch onderzoek van bijvoorbeeld spieren, pezen of gewrichten. Op die manier krijgt uw fysiotherapeut een zo duidelijk mogelijk beeld van uw probleem.

Behandelplan

Naar aanleiding van de bevindingen gaat de fysiotherapeut op zoek naar de beste behandeling voor uw  klacht en stelt samen met u een behandelplan op. Naast de behandeling maken ook tussentijdse evaluatiemomenten onderdeel uit van dit plan. Het kan zijn dat u voor uw specifieke probleem doorgestuurd wordt naar een voor die aandoening gespecialiseerde fysiotherapeut. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Manuele Therapie 
  • McKenzie bij rugklachten
  • Shockwave bij peesproblemen of hielspoor
  • Oncologie fysiotherapie
  • Geriatrie fysiotherapie bij Parkinson of na een hersenbloeding
  • Bekkenfysiotherapie bij problematiek op het gebied van incontinentie, obstipatie en bekken(bodem) gerelateerde klachten 
  • Specifieke fysiotherapie bij hart- en vaataandoeningen, COPD en hyperventilatie  
  • Kinderfysiotherapie bij ontwikkelingsproblemen van uw kind
  • Kinderbekkenfysiotherapie bij zindelijkheidsproblematiek of obstipatie bij kinderen

Op deze website vindt u uitgebreide informatie over alle specialisaties binnen ons team van fysiotherapeuten.

Behandeling

De behandeling wordt volledig afgestemd op uw persoonlijke situatie en kan er dus per patiënt/cliënt anders uitzien. De (gespecialiseerde) fysiotherapeut beschikt over diverse behandelmethoden zoals bijvoorbeeld oefentherapie, revalidatietraining en mobilisatietechnieken van gewrichten. De fysiotherapeut kan deze technieken één op één met u uitvoeren in een behandelkamer of gebruik maken van de uitgebreide trainingsmogelijkheden in onze oefenzaal. Oefentherapie verbetert bijvoorbeeld de bewegingsmogelijkheden van uw gewrichten en vergroot uw spierfunctie. Ook kunt u door oefeningen uw houding verbeteren, waardoor klachten mogelijk niet opnieuw ontstaan. Naast het uitvoeren van oefeningen tijdens uw bezoeken aan onze praktijk, leert de fysiotherapeut u ook oefeningen om thuis te doen.

Youtube video

Kwaliteit

Stichting Keurmerk Fysiotherapie heeft een Kwaliteitsregister Fysiotherapie in het leven geroepen. In dit register staan alle fysiotherapeuten ingeschreven die voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van het SKF. Alle fysiotherapeuten van Fyzigo staan ingeschreven in dit kwaliteitsregister. Dat betekent dat wij gegarandeerde kwaliteit leveren als het gaat om uw behandeling. De fysiotherapeuten van Fyzigo hebben ruime praktijkervaring, zijn goed geschoold en volgen regelmatig bijscholing. Ook houden wij geregeld vakoverleg met collega-therapeuten en artsen.