McKenzie

Rug of nekklachten? Bewegingsbeperking? Uitstraling naar schouder / arm, bil of been? Grote kans dat de behandeling volgens de Mechannische Diagnose en Therapie (MDT) volgens de McKenzie-methode u van uw klachten af kan helpen.

McKenzie / MDT

MDT McKenzie is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment volgens McKenzie. Het is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde, wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. De behandeling kent uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten (soms gepaard met uitstraling in benen of armen). Ook heeft deze methode een gunstig effect bij behandeling van de overige gewrichten. MDT McKenzie doet niet alleen de klachten snel verdwijnen, maar zorgt er ook voor dat de kans dat ze in de toekomst terugkomen, een stuk kleiner is.

Contact?

Direct zelf contact opnemen kan op 0597-612400. Liever dat wij contact opnemen? Laat via de knop hieronder de contactgegevens achter en wij doen de rest. 

 

Onderzoek

Het traject begint met een uitgebreid onderzoek. De fysiotherapeut vraagt u naar uw klachten en brengt ze in kaart. Ook voert hij een bewegingsonderzoek uit. Hij vraagt u bepaalde bewegingen steeds te herhalen, zodat hij kan ontdekken wanneer de symptomen verergeren en welke bewegingen of houdingen uw klachten verminderen. Na het onderzoek geeft uw therapeut aan of uw klacht geschikt is voor behandeling met McKenzie MDT. Ook vertelt hij u wat de verwachte uitkomst van de behandeling is. Kan de klacht niet worden behandeld, dan wordt u doorverwezen.

Behandeling

De behandeling is erop gericht dat u leert zoveel mogelijk zelf uw klachten te bestrijden. Uw fysiotherapeut brengt u eenvoudige oefeningen bij die uw herstel bespoedigen. Ook leert u u welke houdingen en bewegingen u in uw dagelijks leven kunt gebruiken. Soms wordt de therapie aangevuld met andere manuele technieken, zoals mobilisaties en/of manipulaties. Daarnaast kan het preventief trainen van uw rug helpen om herhaling van uw klachten te voorkomen.

Youtube video

Betrouwbaarheid

MDT McKenzie is wereldwijd de meest onderzochte en best gedocumenteerde behandelmethode voor mechanische klachten aan het bewegingsapparaat. De inzichten worden in vele internationale richtlijnen voor manuele- en oefentherapie gebruikt. De therapeuten die in het MDT McKenzie-register staan vermeld, hebben gedurende 2 jaar alle cursusdelen gevolgd en met succes hun kennis in een theoretisch en praktisch examen bewezen. Zij onderzoeken en behandelen u volgens de vastomschreven principes van MDT McKenzie. Ook nemen zij regelmatig deel aan bij- en nascholing.

Locaties

Locatie Oude Pekela

Medisch & Verpleegcentrum Het Dokhuis in Oude Pekela

Adres
openingstijden
  • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
  • Dinsdag van 07:00 t/m 20:00 uur
  • Woensdag van 07:00 t/m 20:00 uur
  • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
  • Vrijdag van 07:00 t/m 18:30 uur
Locatie Nieuwe Pekela

Locatie Nieuwe Pekela, naast Sporthal De Spil

Adres
openingstijden
  • Maandag van 07:00 t/m 21:30 uur
  • Dinsdag van 07:00 t/m 21:00 uur
  • Woensdag van 07:00 t/m 18:00 uur
  • Donderdag van 07:00 t/m 20:30 uur
  • Vrijdag van 07:00 t/m 20:00 uur
bijv. Henk Smit
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gebeld worden?
bijv. Henk Smit
bijv. info@fyzigo.nl
bijv. 01-01-1991
bijv. 0597 - 612 400
Waar wil je voor terug gemailed worden?