GoGokids

Begin Maart 2024 start Fyzigo in samenwerking met sv Dynamica, De Badde, Pura Vida diëtetiek en de gemeente Pekela een pilot-beweegprogramma voor kinderen met overgewicht genaamd GoGokids. GoGokids is een beweegprogramma voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar.

Lichamelijke activiteit speelt een grote rol in het voorkomen en verminderen van overgewicht bij jonge kinderen. Kinderfysiotherapeuten zijn experts op het gebied van ontwikkeling en bewegen bij kinderen. Dit maakt dat kinderfysiotherapeuten dan ook de juiste personen zijn om kinderen, die extra aandacht hierbij nodig hebben, daarin te ondersteunen.
Het doel van GoGokids is om kinderen met overgewicht te begeleiden naar het reguliere sportaanbod in Pekela.

Het programma:


GoGoKids is een beweegprogramma van 20 weken. Binnen het GoGokids programma wordt 1 keer in de week gesport. Tijdens de sportmomenten wordt met name aandacht besteed aan die sporten die ook in Pekela te doen zijn. Het doel van GoGokids is dan ook dat kinderen na het programma aansluiting vinden in het lokale aanbod van een van de sportverenigingen in Pekela. Het belangrijkste is natuurlijk dat het kind dat gaat doen wat hij of zij leuk vindt of dat nu turnen, voetbal, korfbal, volleybal is. Het GoGokids programma neemt het kind mee in die ontdekkingsreis. In het GoGokids programma wordt onder meer gewerkt aan conditie verbetering , sterker worden, lekker in je vel zitten, plezier krijgen in bewegen en weerbaarheid. Een kinder diëtist en leefstijlcoach zijn ook betrokken bij het traject en zullen ouders en kinderen begeleiden en informeren over goed en bewust eten.

Intake:


Het programma start altijd met een intake door de kinderfysiotherapeut. Deze vindt plaats bij Fyzigo en is individueel. De intakes vinden op afspraak plaats en zijn voor de start van het programma afgerond.


Overzicht:

Intake: individueel voor 4 maart 2024
Ouder / kind avond: maandag 4 maart 2024
Start van de lessen: dinsdag 5 maart 2024
Waar: De sporthal in de Groenling, Burgemeester Snaterlaan 68, Oude Pekela
Wanneer: iedere dinsdagmiddag

• 8-12 jaar om 16.00 uur.
• 13-15 jaar om 17.00 uur.

Data:
Kosten: 50,- euro
Duur: 20 weken

Opgave:

Via het digitale aanmeldformulier op deze pagina.

Begeleiding:

Eva Raga Oroño: kinderfysiotherapeut i.o. en leefstijlcoach (Fyzigo)
Jacqueline Oomkes: kinderdiëtist (PuraVida)
Peter den Hartog: buurtsportcoach (de Badde)


Heeft u nog vragen? Via onderstaande button kunt u een contactverzoek doen. Eva neemt dan contact met u op. Ook kunt u bellen naar 0597-612400 of mailen naar info@fyzigo.nl 

Aanmeldformulier

NB: De intake bij de kinderfysiotherapeut moet voor 4 maart hebben plaatsgevonden.